
Ugnsbakad blomkål med tapenade och kapris
Det här är en vegetarisk rätt som är god att äta ihop med en bit fisk eller kött men passar även bra på buffébordet.
🎉 Hipp hipp hurra! Idag firar vi Halloumiostens dag! 🎉 En av Sveriges mest älskade ostar har tagit plats i våra kök i över 30 år. Denna gnissliga ost från Cypern är inte bara en favorit på grillen, utan är idag lika självklar till vardags som till fest. Vår grundare Frixos Papadopoulos var först med halloumi till Sverige 1984. 🇨🇾 🇸🇪 Med lång erfarenhet och kunskap har familjeföretaget Fontana med kärlek och stor passion lärt Sverige älska denna gnissliga ost från sitt ursprungsland. Idag konsumerar vi i Sverige näst mest halloumi i världen, bara Cypern äter mer per capita än vi. Är inte det helt fantastiskt! 😍🙏
Att producera halloumi är ett äkta hantverk med många års tradition, som kräver stor kunskap och mycket tålamod. Den 1 oktober 2021 bestämde EU att halloumi ska vara ursprungsskyddad enligt PDO, Protected Designation of Origin. Det var en stor dag för Cypern och även oss på Fontana att landet äntligen får äga rätten till sin egen ost, precis som Västerbottenost i Sverige. Halloumi är en populär ost över hela världen, och nu är den åtminstone skyddad inom EU, för att säkra kvalitet och smak.
Så hipp hipp hurra för Halloumiostens dag! 🥳 Och dela gärna med er vilken halloumirätt ni tänkte fira med idag? 😜
#halloumiostensdag #fontanafood #livsstil #inspiration #tradition #halloumi #glädje #deladetgoda #grekland #grekiskmat #mat #grilledhalloumi ...
I DAG ÄR DET HALLOUMIOSTENS DAG!!! 🎉🎉🎉🥳🥳🥳🎊🎊🎊
Och vi skall fira den tillsammans med fontanafood 🤩🎉🎊🥳
Hur firar ni?! 🤩🎊🎉🥳
Den 19e Maj är det Halloumiostens dag!!! Fontana och dess grundare Frixos Papadopoulos var först med att introducera halloumi i Sverige redan på 80-talet. Resten är mathistoria! Halloumi är en av Sveriges mest älskade ostar och har tagit plats i våra kök i över 30år.
Den är lika självklar till vardags som till sommarfesten och en riktig favorit på grillen. 😍👌🏻🙌🏻🤩
Idag blir det en härlig grillmiddag hemma hos oss!! Köttet ligger i marinad och det andra är förberett!
Men nu dags att jobba lite först! Ha en fantastisk dag på er!!! 🥰😘
fontanafood #halloumiostensdag
#halloumiost #halloumi #fontana #fontanafood ...
Det finns mycket att göra med vår halloumi, osten vi älskar att steka, fritera, grilla och ha i grytor, bland annat, sedan 1984. 😍🇸🇪
Vi har denna vecka brett ut firandet till flera dagar, och firar detta genom att dela med det goda i recept-, tips- och ostform. 😋 Vi fortsätter dela med oss av det goda och hoppas du gör det med, speciellt denna vecka! ✨
Hur äter du din halloumi imorgon? #halloumiostensdag 🍽🤤💙
#fontanafood #livsstil #inspiration #tradition #halloumi #glädje #deladetgoda #grekland #grekiskmat #mat #grilledhalloumi ...
VINN 1KG HALLOUMI
Ta din chans för att vara en av 10 vinnare på vår tävling! Det är officiellt, halloumiostens dag firar vi den 19e maj varje år och vi är så glada att få dela detta med er. När Fontana introducerade halloumi till Sverige 1984 tog det vår grundare Frixos Papadoupoulos ett år att sälja 10kg och därför är det inte mer än rätt att vi har 10kg halloumi i vinst.
SÅ HÄR DELTAR DU:
• Följ oss @fontanafood
• Gilla detta inlägg,
• Svara på frågan "Vilka var först i Sverige med att introducera halloumi?" i kommentarerna,
• Tagga två vänner som du vill dela vinsten med,
• Publicera detta inlägg på din story för bättre chans att vinna!
Vinnarna utses via Facebook Story & Instagram Story den 19 maj 2022.
Tävlingsvillkor finner du i första kommentaren av detta inlägg. ...
Lyft sommarens grillkvällar med våra bästa grilltips! Hel halloumi på grillen, tärnad Grilloumi på spett eller grillad feta i ett foliepaket är bara några av våra enkla och goda idéer. 🤤
Se våra bästa halloumi- och Grilloumi-tips. Vad är dina bästa grilltips? Dela gärna med dig och tagga #grillagrekiskt! 🌅
#feta #deladetgoda #glädje #mat #grekland #one #inspiration #grekiskmat #livsstil #fontanafood #halloumi ...
Vi älskar ost och vi älskar att experimentera med olika recept 🤩 Testa att panera och steka vår smakrika Grilloumi 😍 Osten vänds i vetemjöl och steks några minuter i olivolja. Pressa över lite citron och strö över hackad persilja och servera. Okomplicerat, lättlagat och friskt 😉 Perfekt som förrätt eller tillbehör till drinken. Receptet hittar du genom att söka i vår profil ovan ⬆️ ...
Jag skulle aldrig sälja en produkt som jag själv inte skulle servera hemma på mitt middagsbord
Frixos Papadopoulos
Fontanas grundare
Det här är en vegetarisk rätt som är god att äta ihop med en bit fisk eller kött men passar även bra på buffébordet.
En enkel och ljuvligt god soppa som smaksatt med halloumi och soltorkade tomater. Så busenkel att förbereda att man gärna kokar flera satser och fryser
Grilloumi passar i alla sammanhang där det behövs något lite segt, milt och lagom salt. Ett sådant är den här tomatragun med pocherade ägg i,
En enkel ugnsgratinerad pasta gjord med världens godaste köttfärssås! Bechamelsåsen gör gratängen extra krämig tillsammans med rikliga mängder riven halloumiost. En pastarätt som barnen kommer
Halloumi i gryta? Ja, absolut! Prova favoriten halloumigryta med linser, färska grönsaker och soltorkade tomater från vårt skafferi. En smakrik gryta att värma sig med
En klassisk grekisk vintergryta kokt på högrev som marinerats i julens varma kryddor. De soltorkade tomaterna från vårt familjeskafferi ger grytan en extra smakdimension. Passar
Från svetsare till juiceförsäljare. Så börjar historien om Frixos Papadopoulos som 1978 grundade familjeföretaget Fontana Food med sin fru Maro. Än idag drivs de av passionen för det grekiska och cypriotiska köket. Maro provlagar nya recept och Frixos bjuder på egenplockade grekiska oliver. Men nu har de hela det svenska folket på middag. Fontana har blivit ett etablerat varumärke – stort nog för att nå ut till många, litet nog för att bevara traditionerna från det grekiska köket..
🎉 Hipp hipp hurra! Idag firar vi Halloumiostens dag! 🎉 En av Sveriges mest älskade ostar har tagit plats i våra kök i över 30 år. Denna gnissliga ost från Cypern är inte bara en favorit på grillen, utan är idag lika självklar till vardags som till fest. Vår grundare Frixos Papadopoulos var först med halloumi till Sverige 1984. 🇨🇾 🇸🇪 Med lång erfarenhet och kunskap har familjeföretaget Fontana med kärlek och stor passion lärt Sverige älska denna gnissliga ost från sitt ursprungsland. Idag konsumerar vi i Sverige näst mest halloumi i världen, bara Cypern äter mer per capita än vi. Är inte det helt fantastiskt! 😍🙏
Att producera halloumi är ett äkta hantverk med många års tradition, som kräver stor kunskap och mycket tålamod. Den 1 oktober 2021 bestämde EU att halloumi ska vara ursprungsskyddad enligt PDO, Protected Designation of Origin. Det var en stor dag för Cypern och även oss på Fontana att landet äntligen får äga rätten till sin egen ost, precis som Västerbottenost i Sverige. Halloumi är en populär ost över hela världen, och nu är den åtminstone skyddad inom EU, för att säkra kvalitet och smak.
Så hipp hipp hurra för Halloumiostens dag! 🥳 Och dela gärna med er vilken halloumirätt ni tänkte fira med idag? 😜
#halloumiostensdag #fontanafood #livsstil #inspiration #tradition #halloumi #glädje #deladetgoda #grekland #grekiskmat #mat #grilledhalloumi ...
I DAG ÄR DET HALLOUMIOSTENS DAG!!! 🎉🎉🎉🥳🥳🥳🎊🎊🎊
Och vi skall fira den tillsammans med fontanafood 🤩🎉🎊🥳
Hur firar ni?! 🤩🎊🎉🥳
Den 19e Maj är det Halloumiostens dag!!! Fontana och dess grundare Frixos Papadopoulos var först med att introducera halloumi i Sverige redan på 80-talet. Resten är mathistoria! Halloumi är en av Sveriges mest älskade ostar och har tagit plats i våra kök i över 30år.
Den är lika självklar till vardags som till sommarfesten och en riktig favorit på grillen. 😍👌🏻🙌🏻🤩
Idag blir det en härlig grillmiddag hemma hos oss!! Köttet ligger i marinad och det andra är förberett!
Men nu dags att jobba lite först! Ha en fantastisk dag på er!!! 🥰😘
fontanafood #halloumiostensdag
#halloumiost #halloumi #fontana #fontanafood ...
Det finns mycket att göra med vår halloumi, osten vi älskar att steka, fritera, grilla och ha i grytor, bland annat, sedan 1984. 😍🇸🇪
Vi har denna vecka brett ut firandet till flera dagar, och firar detta genom att dela med det goda i recept-, tips- och ostform. 😋 Vi fortsätter dela med oss av det goda och hoppas du gör det med, speciellt denna vecka! ✨
Hur äter du din halloumi imorgon? #halloumiostensdag 🍽🤤💙
#fontanafood #livsstil #inspiration #tradition #halloumi #glädje #deladetgoda #grekland #grekiskmat #mat #grilledhalloumi ...
VINN 1KG HALLOUMI
Ta din chans för att vara en av 10 vinnare på vår tävling! Det är officiellt, halloumiostens dag firar vi den 19e maj varje år och vi är så glada att få dela detta med er. När Fontana introducerade halloumi till Sverige 1984 tog det vår grundare Frixos Papadoupoulos ett år att sälja 10kg och därför är det inte mer än rätt att vi har 10kg halloumi i vinst.
SÅ HÄR DELTAR DU:
• Följ oss @fontanafood
• Gilla detta inlägg,
• Svara på frågan "Vilka var först i Sverige med att introducera halloumi?" i kommentarerna,
• Tagga två vänner som du vill dela vinsten med,
• Publicera detta inlägg på din story för bättre chans att vinna!
Vinnarna utses via Facebook Story & Instagram Story den 19 maj 2022.
Tävlingsvillkor finner du i första kommentaren av detta inlägg. ...
Lyft sommarens grillkvällar med våra bästa grilltips! Hel halloumi på grillen, tärnad Grilloumi på spett eller grillad feta i ett foliepaket är bara några av våra enkla och goda idéer. 🤤
Se våra bästa halloumi- och Grilloumi-tips. Vad är dina bästa grilltips? Dela gärna med dig och tagga #grillagrekiskt! 🌅
#feta #deladetgoda #glädje #mat #grekland #one #inspiration #grekiskmat #livsstil #fontanafood #halloumi ...
Vi älskar ost och vi älskar att experimentera med olika recept 🤩 Testa att panera och steka vår smakrika Grilloumi 😍 Osten vänds i vetemjöl och steks några minuter i olivolja. Pressa över lite citron och strö över hackad persilja och servera. Okomplicerat, lättlagat och friskt 😉 Perfekt som förrätt eller tillbehör till drinken. Receptet hittar du genom att söka i vår profil ovan ⬆️ ...
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök. .
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2021 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA