GLÖGGFEST

HUR LÄTT SOM HELST!

PLOCKMAT MED SMAKER FRÅN GREKLAND

Vi har alla varit där, man har bjudit in hela vänkretsen på glöggmingel för det är ju så mysigt, och ja det är det. Man har bara inte riktigt räknat med att december ska gå så fort och det är så mycket som ska klämmas in.

Därför kommer här massor med snabba tips på rätter som tar max en kvart att få fram på bordet. Majoriteten tar bara några minuter.

1. GRAVIERAOST

Skär upp Graviera ost i stavar och lägg på ett fat, servera.

2. TAHINI MED SELLERI

Skriva stavar av selleri och dippa i tahini som du smakat av med lite extra salt.

3. FIKONHALVOR MED FETAOST OCH HONUNG

Dela fikon på mitten och lägg på ett fat. Smula över fetaost och ringla på honung.

4. TOMATSOPPA PÅ TOMATJUICE OCH SOLTORKADE TOMATER

Mixa 1 l Fontana tomatjuice med tomaterna från en burk soltorkade tomater. Värm soppan och smula ner lite fetaost, olivolja och chiliflakes vid servering.

Receptet innehåller:

5. HUMMUS MED FRIES

Tilllaga Halloumi Fries enligt beskrivningen på förpackningen och servera med hummus.

6. BRUSCHETTA MED BRUSCHETTA

Rosta skivor av ljust bröd. Klicka på bruscetta från fontana och servera.

7. TZATZIKI MED FETAOST

Ta en förpackning fontana tzatziki, smula ner en förpackning fetaost. Rör om och häll upp i en fin skål. Gott att dippa bröd, grönsaker, klyftpotatis och Halloumi Fries i.

Receptet innehåller:

8. GRAVIERAOST

Skär upp Graviera ost i stavar och lägg på ett fat, servera.

9. STEKTA HALLOUMIKUBER MED HONUNG OCH ROSMARIN

Skär Halloumi i små bitar, stek den gyllene i olivolja med 1 rosmarinkvist i pannan. Ringla över lite honung och stek ytterligare 30 sekunder. Häll i en skål och servera direkt som snacks.

10. SMÅ HASSELBACKS POTATIS MED SAGANAKI

Skiva små potatisar som hasselbackspotatis, rosta i ugnen med lite olivolja och salt i 20 minuter. Riv över Saganaki och rosta 10 minuter till. Servera som snacks.

Receptet innehåller:

”Snabba och enkla recept som ger dig  mer tid att
umgås med vänner och familj”

11. OLIVER

Blanda gröna oliver med saft och zest från 1 citron, 1 skivad jalapeño och lite olivolja. Servera.

12. STEKTA OLIVER

Stek oliver på hög värme i lite olivolja. Låt en vitlöksklyfta vara med i pannan. Stek ett par minuter. Pressa över citron vid servering. Addera gärna hackade färska örter.

13. FÄRSKOST SMAKSATT MED FETAOST, SOLTORKADE TOMATER OCH ÖRTER

Mosa ihop 200 g färskost med 1 pkt fetaost, 3-4 hackade soltorkade tomater och rör ihop till en massa. Hacka blandade färska örter. Forma osten till en boll och rulla den i örterna.
Servera som pålägg.

Receptet innehåller:

14. GREKISK YOGHURT MED SAFFRAN

Blanda 500 g yoghurt med 0,5 g saffran och 3 msk honung. Servera som efterrätt med hackade nötter och exempelvis granatäpple.

Receptet innehåller:

15. RÖDBETSHUMMUS

Blanda ner några droppar rödbetssaft i hummus original så blir den läckert rosa och passar perfekt på julbordet.

16. FIKONHALVOR MED FETAOST OCH HONUNG

Dela fikon på mitten och lägg på ett fat. Smula över fetaost och ringla på honung.

17. TRYFFELFETA

Öppna förpackningen och skär tryffelfetaosten i bitar. Lägg på ett fat och servera.

Receptet innehåller:

18. VARMA CHIPS MED TRYFFELFETA DIPP

Blanda 1 pkt Tryffelfeta med 2 dl Grekisk Yoghurt. Värm 1 påse salta lantchips på en plåt 2-3 minuter på 175 grader i ugnen. Häll upp och servera direkt med dippen.

19. OLIVER

Blanda gröna oliver med saft och zest från 1 citron, 1 skivad jalapeño och lite olivolja. Servera.

20. FYLLDA PAPRIKOR

Fyll grillad paprika med röra nummer 13. Servera!

21. KYLDA OLIVER

Häll upp kylda oliver från Fontana i fina skålar och servera

Receptet innehåller:

22. RÖDBETSSNITTAR MED LAMMFÄRS OCH SAGANAKI

Skiva rödbetor så tunt du kan och lägg på en plåt. Smula lite rå lammfärs på varje skiva, salta, peppra och ringa på olivolja. Riv över Saganaki, rosta i 200 grader i 10 minuter.

Receptet innehåller: