Att skörda oliver är en kärleksfull och noggrann process. Skörden är både en glädjefull och en arbetssam tid. Det är något som många greker ser fram emot varje år.
För att undvika att oliven skadas lägger man ut nät under träden. Försiktigt slår arbetslagen på grenarna med käppar, men inte så att träden tar skada. Oliverna rensas sedan från kvistar och löv före tvättning. När oliverna kommer till kvarnen pressas de sedan till jungfruolja inom 24 timmar. Hela oliven med kärna används i pressningen. Därefter centrifugeras vatten och olivfruktsrester bort innan en stolt olivolja tappas upp på flaska.
Det märks att det sitter i blodet när Frixos med stolthet kan säga att han är en del av grekernas tusentalsåriga arv med traditionen att odla och pressa oliver enligt gamla metoder.
Olivoljan pressas till flytande guld av utvalda och handplockade oliver till vår familj, till vänner och konsumenter och det är unikt att över en halv miljon greker ser olivproduktion som sitt livsverk.