Grilloumi
Grilloumi Svensk Grillost

SVENSK GRILLOST.
GREKISK KÄRLEK.

Först introducerade vi halloumi i Sverige. Den blev en helt ny matvana. Sedan gjorde vi Sveriges första grillost, en grekisk Grilloumi efter eget recept. Den blev väldigt god. Nu har vi gjort en svensk Grilloumi av mjölk från norrländska kossor i samarbete med Norrmejerier. Den blev alldeles underbar.

SVENSK GRILLOST.
GREKISK KÄRLEK.

Först introducerade vi halloumi i Sverige. Den blev en helt ny matvana. Sedan gjorde
vi Sveriges första grillost, en grekisk Grilloumi efter eget recept. Den blev väldigt god.
Nu har vi gjort en svensk Grilloumi av mjölk från norrländska kossor i samarbete med
Norrmejerier. Den blev alldeles underbar.

Grilloumi Logo

Grilloumi® är ingen vanlig grillost. Det är en ovanligt god lokalproducerad ost efter vårt eget familjerecept. Perfekt att steka, fritera, riva och ugnsbaka. Eller grilla!

Fontana Grilloumi Bowl med Quinoa

Grilloumi® är ingen vanlig grillost. Det är en ovanligt god lokalproducerad ost efter vårt eget familjerecept. Perfekt att steka, fritera, riva och ugnsbaka. Eller grilla!

GRILLOUMI® SVENSK GRILLOST

Vår svenska Grilloumi® tillverkas hos Norrmejerier av mjölk från norrländska kossor. Receptet kommer från oss. Resultatet är en mild och mjuk ost med mynta och balanserad sälta.

GRILLOUMIBURGARE

Våra svenska ostburgare känns igen på den fyrkantiga formen. Perfekt att lägga på grillen eller steka med eller istället för hamburgare. Osten är densamma som i Grilloumi® Svensk Grillost.

Fontana Grilloumi Grekisk

GRILLOUMI® GREKISK GRILLOST

Vår grekiska Grilloumi® tillverkas hos Exharos i norra Grekland. Den är gjord på ko-, får- och getmjölk. Osten är något mer smakrik än den svenska, men lika mild och mjuk med mynta och balanserad sälta.

SVENSK GRILLOST.
GREKISK KÄRLEK.

Först introducerade vi halloumi i Sverige. Den blev en helt ny matvana. Sedan gjorde
vi Sveriges första grillost, en grekisk Grilloumi efter eget recept. Den blev väldigt god.
Nu har vi gjort en svensk Grilloumi av mjölk från norrländska kossor i samarbete med
Norrmejerier. Den blev alldeles underbar.

Grilloumi® är ingen vanlig grillost. Det är en ovanligt god lokalproducerad ost efter vårt eget familjerecept. Perfekt att steka, fritera, riva och ugnsbaka. Eller grilla!

GRILLOUMI® SVENSK GRILLOST

Vår svenska Grilloumi® tillverkas hos Norrmejerier av mjölk från norrländska kossor. Receptet kommer från oss. Resultatet är en mild och mjuk ost med mynta och balanserad sälta.

GRILLOUMIBURGARE

Våra svenska ostburgare känns igen på den fyrkantiga formen. Perfekt att lägga på grillen eller steka med eller istället för hamburgare. Osten är densamma som i Grilloumi® Svensk Grillost.

Fontana Grilloumi Grekisk

GRILLOUMI® GREKISK GRILLOST

Vår grekiska Grilloumi® tillverkas hos Exharos i norra Grekland. Den är gjord på ko-, får- och getmjölk. Osten är något mer smakrik än den svenska, men lika mild och mjuk med mynta och balanserad sälta.

CALL THE GREEK

Håll ögonen öppna efter vår Foodtruck! Den kommer att dyka upp utanför butiker landet runt den närmaste tiden. Ibland med en provsmakning, ibland med en härlig grekisk lunch. Vill du att vi ska komma till din butik? Call The Greek.

HUR SMAKAR
GREKISK KÄRLEK?

6 olika sätt att njuta
grilloumi!®

Grilloumi Fusion Recept

GRILLOUMI® FUSION

Med hoisinsvamp och baobröd blir Grilloumin asiatisk. Om du inte vill baka själv, hittar du bröden i frysen i asiatiska livsmedelsbutiker. Där finns även den koreanska gochujangpastan som gör allt gott och hett, så där som livet ska vara.

GRILLOUMI® BOWLS

Ladda upp med Grilloumi® i kylen. Då kan du när som helst svänga ihop en bowl. Skölj sallad, koka det som behöver kokas, rosta nötter och stek Grilloumi. Lägg allt på varandra och rufsa till det lite. Maaat!

Grilloumi Bowls Recept
Grilloumi Brunch Recept

GRILLOUMI® BRUNCH

Världen skulle behöva blir lite mer mjuk och god. Lite som en Grilloumi som kokar med i en sås.

GRILLOUMI®
BURGER & WRAPS

Wraps och burgare du kommer att älska. Snabbt, gott och mättande: Lägg grillad eller stekt Grilloumi i ett bröd av ditt val och toppa med det du gillar bäst. Varför inte en klick hummus eller tzatziki till..

Grilloumi Burger Recept
Grilloumi Pizza

RIV DIN
GRILLOUMI®

Grilloumi kan ersätta allt från mozzarella och gratängost till parmesan. Det blir inte likadant, men det blir minst lika gott.

GRILLOUMI® SWEETS

Få kan motstå en friterad ost.
Om du inte vill fritera, häll en rejäl skvätt olivolja i stekpannan och fuskfritera istället.

Med rätt tillbehör blir Grilloumi något sött efter maten – eller när som helst. Riv den på crêpes eller lägg den på ostbrickan. Den självklara smakkompisen är Fontana Vildskogs-honung.

Grilloumi Sweets

SVENSK GRILLOST.
GREKISK KÄRLEK.

När vi tog halloumi till Sverige på 80-talet visste vi inte vad vi satte igång. Vår familj kom från Cypern och vi älskade att äta halloumi till det mesta. Inte svårare än så. Nu lägger hela Sverige ost på grillen och vi har följt upp halloumisuccén med en ost efter vårt eget familjerecept: Grilloumi®.

Först tog vi fram en grekisk gjord på grekisk ko- får- och getmjölk. Den blev väldigt god. Nu har vi gjort en svensk Grilloumi som förenar det bästa från våra två matvärldar. All vår kärlek till hantverket och vårt ursprung har vi kombinerat med svensk ostkultur och råvara. Det blev en magisk mix. Grilloumi av mjölk från norrländska kossor

Alla våra Grilloumivarianter blir härligt mjuka och goda när man lägger dem på grillen. Men man kan också äta osten som den är, riva den över pizza eller låta den koka med i en kryddig gryta. Den milda smaken med balanserad sälta passar verkligen till det mesta. En smak av grekisk kärlek.

HUR SMAKAR
GREKISK KÄRLEK?

6 olika sätt att njuta
grilloumi!

GRILLOUMI® FUSION

Med hoisinsvamp och baobröd blir Grilloumin asiatisk. Om du inte vill baka själv, hittar du bröden i frysen i asiatiska livsmedelsbutiker. Där finns även den koreanska gochujangpastan som gör allt gott och hett, så där som livet ska vara.

GRILLOUMI® BOWLS

Ladda upp med Grilloumi® i kylen. Då kan du när som helst svänga ihop en bowl. Skölj sallad, koka det som behöver kokas, rosta nötter och stek Grilloumi. Lägg allt på varandra och rufsa till det lite. Maaat!

GRILLOUMI®
BRUNCH

Världen skulle behöva blir lite mer mjuk och god. Lite som en Grilloumi som kokar med i en sås.

GRILLOUMI®
BURGER & WRAPS

Wraps och burgare du kommer att älska. Snabbt, gott och mättande: Lägg grillad eller stekt Grilloumi i ett bröd av ditt val och toppa med det du gillar bäst. Varför inte en klick hummus eller tzatziki till..

RIV DIN
GRILLOUMI®

Grilloumi kan ersätta allt från mozzarella och gratängost till parmesan. Det blir inte likadant, men det blir minst lika gott.

GRILLOUMI® SWEETS

Få kan motstå en friterad ost.
Om du inte vill fritera, häll en rejäl skvätt olivolja i stekpannan och fuskfritera istället.

Med rätt tillbehör blir Grilloumi något sött efter maten – eller när som helst. Riv den på crêpes eller lägg den på ostbrickan. Den självklara smakkompisen är Fontana Vildskogs-honung.

SVENSK GRILLOST.
GREKISK KÄRLEK.

När vi tog halloumi till Sverige på 80-talet visste vi inte vad vi satte igång. Vår familj kom från Cypern och vi älskade att äta halloumi till det mesta. Inte svårare än så. Nu lägger hela Sverige ost på grillen och vi har följt upp halloumisuccén med en ost efter vårt eget familjerecept: Grilloumi®.

Först tog vi fram en grekisk gjord på grekisk ko- får- och getmjölk. Den blev väldigt god. Nu har vi gjort en svensk Grilloumi som förenar det bästa från våra två matvärldar. All vår kärlek till hantverket och vårt ursprung har vi kombinerat med svensk ostkultur och råvara. Det blev en magisk mix. Grilloumi av mjölk från norrländska kossor

Alla våra Grilloumivarianter blir härligt mjuka och goda när man lägger dem på grillen. Men man kan också äta osten som den är, riva den över pizza eller låta den koka med i en kryddig gryta. Den milda smaken med balanserad sälta passar verkligen till det mesta. En smak av grekisk kärlek.