Sveriges grönaste olivolja

NYHET! SVERIGES GRÖNASTE OLIVOLJA – KLIMATKOMPENSERAD I ALLA TRE LED

Att göra medvetna val kring hälsa, kvalitet och miljö är allt viktigare för dagens konsument. Det gillar vi på Fontana. Olivolja är en av de produkter som inte bara har hälsofördelar utan även en låg miljöpåverkan. Det är en ren naturprodukt utan tillsatser, den förvaras i rumstemperatur och har dessutom mindre klimatpåverkan än animaliska alternativ. Samtliga av Fontanas olivoljor är kallpressade vilket kräver mindre energi vid tillverkningen. Nu väljer vi att klimatkompensera vår ekologiska olivolja i alla led – odling, produktion och transport. Därför kallar vi den Sveriges grönaste olivolja!

Fontanas ekologiska olivolja är både KRAV- och nyckelhålsmärkt. Den produceras i Grekland och innehåller 100 % grekisk olivolja. Vi vet var oliverna odlas och skördas, var och hur olivoljan pressas och när den buteljeras. Det är stor skillnad jämfört många andra olivoljor som märks med ”Ursprung EU” och innehåller en blandning av olivoljor från olika länder i Europa.

På Fontana har vi ett nära samarbete med våra leverantörer och det är tack vare långvariga och personliga relationer som vi kunnat utföra detta projekt. Det är ett unikt samarbete. Att värna om småskaliga producenter är viktigt för att stärka den familjära företagsamheten samtidigt som man hjälper varandra att utvecklas. Det är så Fontanas grundare, Frixos Papadopoulos, alltid arbetat.

Fontanas hållbarhetsvision:

”Vi gör varje dag godare och mer hälsosam för våra kunder och för naturen”

FONTANA KLIMATKOMPENSERAR MED HJÄLP AV ZEROMISSION

FONTANA KLIMATKOMPENSERAR MED HJÄLP AV ZEROMISSION

Fontana klimatkompenserar för utsläpp för våra ekologiska olivoljor med start 2017. Klimatkompensation sker i projektet CommuniTree Carbon Program i Nicaragua och utförs i samarbete med småbrukare som planterar träd. Projektet är certifierat i enlighet med Plan Vivo och levererar också sociala och ekologiska mervärden för deltagande samhällen och småbrukare.

Koldioxidekvivalenter eller CO2e är ett mått på utsläpp av växthusgaser som tar hänsyn till att olika sådana gaser har olika förmåga att bidra till växthuseffekten och global uppvärmning.

Genom att uttrycka växthusgasutsläpp i koldioxidekvivalenter kan man enkelt jämföra de enskilda gasernas bidrag till växthuseffekten och addera dem med varandra.

Fontana Olivolja Extra Virgin KRAV har följande fördelning av CO2e:

  • Produktion 75%
  • Transporter 14%
  • Förpackningar 12%

Projektet med klimatkompensation sker tillsammans med ZeroMission och klimatberäkningarna är utförda tillsammans med U&We.

Fontana klimatkompenserad olivolja ekologisk
Fontana Ekologiska Olivoljor

FONTANA EXTRA VIRGIN KRAV-MÄRKT OLIVOLJA

Oliverna till vår KRAV-märkta jungfruolja odlas ekologiskt utan bekämpningsmedel. De nyskördade oliverna pressas inom 24 timmar till en olja med djupt olivgrön färg.

Smaken är fyllig med inslag av nyslaget gräs. Denna ekologiska olivolja passar utmärkt i all matlagning eller att ringla över sallader, bröd och pastarätter.

KRAV-certifierade ekologiska produkter är odlade, kontrollerade och hanterade enligt KRAVs regler för ekologisk produktion