Att göra medvetna val kring hälsa, kvalitet och miljö är allt viktigare för dagens konsument. Det gillar vi på Fontana. Olivolja är en av de produkter som inte bara har hälsofördelar utan även en låg miljöpåverkan. Det är en ren naturprodukt utan tillsatser, den förvaras i rumstemperatur och har dessutom mindre klimatpåverkan än animaliska alternativ. Samtliga av Fontanas olivoljor är kallpressade vilket kräver mindre energi vid tillverkningen. Nu väljer vi att klimatkompensera vår ekologiska olivolja i alla led – odling, produktion och transport. Därför kallar vi den Sveriges grönaste olivolja!
Fontanas ekologiska olivolja är både KRAV- och nyckelhålsmärkt. Den produceras i Grekland och innehåller 100 % grekisk olivolja. Vi vet var oliverna odlas och skördas, var och hur olivoljan pressas och när den buteljeras. Det är stor skillnad jämfört många andra olivoljor som märks med ”Ursprung EU” och innehåller en blandning av olivoljor från olika länder i Europa.
På Fontana har vi ett nära samarbete med våra leverantörer och det är tack vare långvariga och personliga relationer som vi kunnat utföra detta projekt. Det är ett unikt samarbete. Att värna om småskaliga producenter är viktigt för att stärka den familjära företagsamheten samtidigt som man hjälper varandra att utvecklas. Det är så Fontanas grundare, Frixos Papadopoulos, alltid arbetat.