ALLT BLIR GODARE MED VÅR FETA
Att allt blir bättre med feta är självklart i Grekland där den älskade osten finns på matbordet varje dag. Från frukostkompis till brödet och oliverna, till middagens gratänger, såser och sallader. Att strössla feta över maten kan lyfta en råvara eller rätt till helt nya (och oväntade) höjder. Eller vad sägs om smulad feta på ugnsgratinerad falukorv, spetskål eller pommes?
En äkta fetaost har en fin balans av sälta och syrlighet och passar därför till det mesta. Att konsistensen dessutom varierar från fast till lätt krämig, beroende på sort, gör vår feta ännu mer användbar och älskad i köket!
RECEPT MED FETAOST
Fetaosten hamnar oftast i en sallad av gammal vana, och även om det är en klassiker man aldrig tröttnar på så kan det vara spännande att testa något nytt. Här hittar du såväl hemligheter från det grekiska köket som kreativa nyheter med vår älskade fetaost – helt nya recept, men även gamla godingar.
TIPS & INSPIRATION
VARFÖR ÄR VITOST INTE FETA?
För att få kallas för fetaost måste osten vara både producerad och packad i Grekland, men även tillverkad enligt en speciell metod. Fetaosten är faktiskt ursprungsskyddad och Grekland har ensamrätt på namnet Feta. Vit- eller salladsost har mindre smak och tillverkas av komjölk, till skillnad från fetaosten som innehåller både får- och getmjölk.
Alla Fontanas fetaostar är gjorda i Elassona i norra Grekland där får och getter strövar fritt i Olympiabergets sluttningar. Med kärlek och respekt för djur och natur tar vi tillvara på områdets unika förutsättningar till att skapa en förstklassig, traditionell Fetaost.
VISSTE DU ATT…
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA