Saganaki är en grekisk delikatess med gamla anor. Det är en getost som lämpar sig extra väl i stekpannan. Saganaki är ursprungligen en grekisk förrätt som friteras eller steks. Fontanas Saganaki är gjord på mjölk från getter som lever naturligt på den grekiska ön Lesvos. Ordet saganaki kommer från grekiskans sagani som är en stekpanna med två handtag, i vilken saganakirätter tillagades
Halloumi och Grilloumi är ostar som passar perfekt på grillen och i stekpannan. Den populära vita osten från Cypern behåller sin fasta form vid tillagning och är med sin härliga sälta en favorit hos både stora och små.
1 Lägg Saganaki-osten mitt i en upphettad teflonpanna, utan smör eller olja.
2 Låt den steka ca 2,5 – 3 minuter utan att röra den. När kanterna har smält något, tryck till lite innan du vänder osten.
3 Stek andra sidan lika länge ca. 2,5 – 3 minuter. Ta upp osten försiktigt, pressa över citron och servera genast.
Serveras som förrätt, som meze eller som drinktilltugg!
DELA DETTA
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA