Saganaki

STEKA SAGANAKI

ALLA KNEPEN DU BEHÖVER FÖR ATT LYCKAS

OM SAGANAKI

Saganaki är en grekisk delikatess med gamla anor. Det är en getost som lämpar sig extra väl i stekpannan. Saganaki är ursprungligen en grekisk förrätt som friteras eller steks. Fontanas Saganaki är gjord på mjölk från getter som lever naturligt på den grekiska ön Lesvos. Ordet saganaki kommer från grekiskans sagani som är en stekpanna med två handtag, i vilken saganakirätter tillagades

HUR STEKA MAN SAGANAKI?

Halloumi och Grilloumi är ostar som passar perfekt på grillen och i stekpannan. Den populära vita osten från Cypern behåller sin fasta form vid tillagning och är med sin härliga sälta en favorit hos både stora och små.

GÖR SÅ HÄR:

1 Lägg Saganaki-osten mitt i en upphettad teflonpanna, utan smör eller olja.

2 Låt den steka ca 2,5 – 3 minuter utan att röra den. Kanterna har smält lite, vilket är helt normalt, så tryck till den lite innan du vänder den.

3 Stek andra sidan lika länge. Ta upp den försiktigt, pressa över citron och servera genast.

Serveras som förrätt, som mezde eller som drinktilltugg!

FÖR FLER TIPS
FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!