STEKA SAGANAKI

ALLA KNEPEN DU BEHÖVER FÖR ATT LYCKAS

OM SAGANAKI

Saganaki är en grekisk delikatess med gamla anor. Det är en getost som lämpar sig extra väl i stekpannan. Saganaki är ursprungligen en grekisk förrätt som friteras eller steks. Fontanas Saganaki är gjord på mjölk från getter som lever naturligt på den grekiska ön Lesvos. Ordet saganaki kommer från grekiskans sagani som är en stekpanna med två handtag, i vilken saganakirätter tillagades

HUR STEKER MAN SAGANAKI?

Halloumi och Grilloumi är ostar som passar perfekt på grillen och i stekpannan. Den populära vita osten från Cypern behåller sin fasta form vid tillagning och är med sin härliga sälta en favorit hos både stora och små.

GÖR SÅ HÄR:

1 Lägg Saganaki-osten mitt i en upphettad teflonpanna, utan smör eller olja.

2 Låt den steka ca 2,5 – 3 minuter utan att röra den. När kanterna har smält något, tryck till lite innan du vänder osten.

3 Stek andra sidan lika länge ca. 2,5 – 3 minuter. Ta upp osten försiktigt, pressa över citron och servera genast.

Serveras som förrätt, som meze eller som drinktilltugg!

FÖR FLER TIPS
FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!