Search
Runt det grekiska matbordet är varje måltid en kärleksförklaring. Här finns alltid plats för en extra gäst vid bordet, och varje maträtt lagas med omsorg, passion och en djup respekt för de äkta råvarorna och hantverket. Välkommen att fylla ditt bord med värme, gemenskap och allt det goda!

LEV LITE MER GREKISKT –
HUR DÅ?

Nej, du behöver inte ta ditt pick och pack och flytta till Grekland för att Leva lite mer grekiskt. Det handlar mer om att ta det bästa från den grekiska livsfilosofin in i sin egen vardag.

Filoxenia

I Grekland finns det alltid plats för en till vid bordet. Man dyker upp som man är – spontant och välkommen. Gästfrihet är lika självklar som maten. På grekiska kallas det filoxenia – vänskap mot främlingar. För vem vet, den du ännu inte mött kan bli en vän. Gör det enkelt: bjud på några smårätter och bryt ett gott bröd. Då är det alltid lätt att göra plats för en extra gäst eller två.

Filoxenia

I Grekland finns det alltid plats för en till vid bordet. Man dyker upp som man är – spontant och välkommen. Gästfrihet är lika självklar som maten. På grekiska kallas det filoxenia – vänskap mot främlingar.

HANTVERK I VARJE TUGGA

Varje maträtt lagas med respekt för traditionen: oliver plockas för hand, ostar lagas efter familjerecept och det gyllene grekiska guldet – den fantastiska olivoljan – har en given plats på bordet.

HANTVERK I VARJE TUGGA

Varje maträtt lagas med respekt för traditionen: oliver plockas för hand, ostar lagas efter familjerecept och det gyllene grekiska guldet – den fantastiska olivoljan – har en given plats på bordet.

TIMMAR AV SAMVARO

Måltider är samtal, skratt och långsamma smaker över tzatziki, feta, oliver och hembakat bröd. Gärna enkelt, men alltid gott.

TIMMAR AV SAMVARO

Måltider är samtal, skratt och långsamma smaker över tzatziki, feta, oliver och hembakat bröd. Gärna enkelt, men alltid gott.

Filotimo

Det grekiska begreppet filotimo låter sig inte riktigt översättas. Det är viljan att göra rätt, att visa omtanke – utan att förvänta sig något tillbaka. Det handlar om att sätta värme och medmänsklighet främst i mötet med vänner, främlingar och alla vi möter vid bordet
“Att leva lite mer grekiskt handlar inte om var du bor, utan hur du väljer att se på livet och maten som delas tillsammans med andra!”

Smaka på grekisk matglädje

På grekiskt vis är livets goda till för att delas. Här är måltiden är aldrig en ensam aktivitet. Det är ett tillfälle att samlas, att prata, att skratta, att dela. Vi dukar upp massor av smårätter som placeras mitt på bordet för alla att dela.

Smaka på grekisk matglädje

På grekiskt vis är livets goda till för att delas. Här är måltiden är aldrig en ensam aktivitet. Det är ett tillfälle att samlas, att prata, att skratta, att dela. Vi dukar upp massor av smårätter som placeras mitt på bordet för alla att dela.

“Det handlar inte om att göra allting grekiskt, utan att ta med sig det bästa från den grekiska livsstilen in i din egen vardag och bjuda in lite mer ”filotimo” – generositet och medmänsklighet.”

DELA VÅRT GODA MEDELHAVSKAFFERI

FETAOST

Från får och getter som betar fritt på Olympusbergets sluttningar. Varje bit bär med sig böndernas stolthet och århundraden av hantverk.

HALLOUMI

Vi var först med att introducera halloumi i Sverige 1984 och har under åren blivit en favorit i Sverige. En cypriotisk ost gjord på traditionellt vis: handvikt och smaksatt med mynta. Stek, grilla, koka, riva eller ät naturell – halloumi kan njutas på många sätt.

HALLOUMI

Vi var först med att introducera halloumi i Sverige 1984 och har under åren blivit en favorit i Sverige. En cypriotisk ost gjord på traditionellt vis: handvikt och smaksatt med mynta. Stek, grilla, koka, riva eller ät naturell – halloumi kan njutas på många sätt.

EXTRA VIRGIN OLIVOLJA

Kallpressad direkt från olivlundar där träden skötts av samma familjer i generationer. Vår olivolja har smak av sol, jord och tradition.

GREKISKA RÖROR

Tzatziki, hummus och andra röror gjorda på recept som vandrat från generation till generation. Rörorna är kärnan i det avslappnade grekiska sättet att äta. Det finns alltid en röra att dippa ett bröd i tillsammans med en skål oliver

GREKISKA RÖROR

Grekiska röror — Tzatziki, hummus och andra röror gjorda på recept som vandrat från generation till generation. Rörorna är kärnan i det avslappnade grekiska sättet att äta. Det finns alltid en röra att dippa ett bröd i.

“Att leva lite mer grekiskt handlar inte om var du bor,
utan hur du väljer att se på livet och måltiden.”

Lev lite mer grekiskt –
det är enklare än du tror

Du behöver inte krångla till det. Ställ fram en skål goda oliver, en klick krämig tzatziki, ett riktigt gott bröd, en bit feta och en grekisk olivolja på bordet. Ju enklare, desto härligare att samlas kring. För i Grekland är det ofta just så – små enkla rätter, delade i gott sällskap. Så varför inte börja redan idag?