Halloumi Inspiration

Halloumi har verkligen hittat sin plats i det svenska köket. Redan på 80-talet introducerade vi på Fontana den cypriotiska nationalosten. Vi var först i Sverige med Halloumi. Nu äter vi halloumiburgare, steker, grillar och river den goda osten. Prova halloumibugare med Fontana tzatziki och avokado eller mumsa på zucchiniplättar med halloumi som gör plättarna extra krämiga. Det finns så många nyttiga, gröna, goda sätt att avnjuta osten.

Halloumi Inspiration

Halloumi har verkligen hittat sin plats i det svenska köket. Redan på 80-talet introducerade vi på Fontana den cypriotiska nationalosten. Vi var först i Sverige med Halloumi. Nu äter vi halloumiburgare, steker, grillar och river den goda osten. Prova halloumibugare med Fontana tzatziki och avokado eller mumsa på zucchiniplättar med halloumi som gör plättarna extra krämiga. Det finns så många nyttiga, gröna, goda sätt att avnjuta osten.

Indisk saag vegetarisk rätt med halloumi och spenat i stekpanna med blå duk

Saag halloumi

En kryddig och lagom het indisk rätt som älskas av vegetarianer världen över. Saag betyder bladgrönsaker, som kan vara det mesta från spenat eller mangold

LÄS MER >
Hasslebacks Halloumi

Hasselbacks Halloumi

En riktig klassiker i nytappning. Vad sägs om ugnsbakad hasselbacks-halloumi med solmogna tomater och underbara smaker av hetta och syra med vitlök, chili, citron och

LÄS MER >
Indisk palak halloumi med grekisk influens serverad i en stekpanna mot en träskärbräda

Palak halloumi

Halloumi är en ovanligt användbar ost. Här har vi kokat den mjuk i en smakrik, kryddig och krämig variant av den indiska klassikern palak paneer.

LÄS MER >
Halloumigryta med linser och soltorkade tomater Recept

Halloumigryta med linser

Halloumi i gryta? Ja, absolut! Prova favoriten halloumigryta med linser, färska grönsaker och soltorkade tomater från vårt skafferi. En smakrik gryta att värma sig med

LÄS MER >