
Påskhalloumi – Helgrillad Halloumi Med myntadressing, ärtor och potatis
Halloumi kan man göra mycket gott med! Här har vi valt att helgrilla osten och smaksätta den med en mynta- och dilldressing. Rätten får fint
Påskmat gör påsken kan man säga. Det finns massor av goda recept att djupdyka i när det kommer till påskmat. Påskmat vi inte kan vara utan är grillat påsklamm med fetagratinerad potatis. Ett annat är flaunes, ett klassiskt grekiskt påskbröd med ett himmelskt inre. I vårt eget recept hittar du både halloumi och Grilloumi samt grevé. Hur gott som helst! Påskens goda påskmat och alla recept finns nedan!
Påskmat gör påsken kan man säga. Det finns massor av goda recept att djupdyka i när det kommer till påskmat. Påskmat vi inte kan vara utan är grillat påsklamm med fetagratinerad potatis. Ett annat är flaunes, ett klassiskt grekiskt påskbröd med ett himmelskt inre. I vårt eget recept hittar du både halloumi och Grilloumi samt grevé. Hur gott som helst! Påskens goda påskmat och alla recept finns nedan!
Halloumi kan man göra mycket gott med! Här har vi valt att helgrilla osten och smaksätta den med en mynta- och dilldressing. Rätten får fint
Ett enkelt recept på en ljuvligt god äggpannkaka med grillad paprika, kronärtskockor och soltorkade tomater från Fontanaskafferiet. Den smulade fetaosten ger ett extra krämigt resultat.
Flaounes är ett traditionellt påskbröd från Cypern som är så fantastiskt gott att det bakas året om i familjekök och bagerier. Här bjuder vi på
Detta söta påskbröd med mastiha äter man till påsk i Grekland med en kopp kaffe till. Mastiha är en kåda från trädet med samma namn
En enkel förrätt som du fixar på bara någon minut. Toppa ägghalvorna med solmogna kalamataoliver och ringla lite olivolja över. Härligt gott på buffébordet!
Den goda lammsteken får här sällskap av färska örter och fetagratinerad potatis. Lamm är något många unnar sig till påsk men testa gärna det här
En ljuvligt god fikakaka gjord på mandel och färska dadlar. Frostingen består av vår egen fetaost, honung och valnötter. Kakan håller sig saftig i flera
Kourabiedes är klassiska småkakor från Grekland med mycket smör och en stänk cognac eller Metaxa. Vill du baka till barnen kan du förstås undvika spriten
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA