Stekt saganaki – Saganaki tiganito
Saganaki är grekisk får- och getost som produceras på ön Lesvos. Ett populärt sätt att äta Saganaki är genom att helt enkelt steka några skivor
Stek några skivor Saganaki i olivolja, droppa lite citronsaft över och du har en fantastiskt god liten ost-rätt som fungerar perfekt som förrätt eller på meze-bordet. Saganakiost är en hårdost som kommer från ön Lesvos i Grekland och har oanade möjligheter. Fyll dina svenska köttbullar med saganaki, lägg saganakiost på pizzan och ugnsbaka saganaki med en stor, härlig oliv i hjärtat – för att nämna något. Du måste faktiskt smaka!
Stek några skivor Saganaki i olivolja, droppa lite citronsaft över och du har en fantastiskt god liten ost-rätt som fungerar perfekt som förrätt eller på meze-bordet. Saganakiost är en hårdost som kommer från ön Lesvos i Grekland och har oanade möjligheter. Fyll dina svenska köttbullar med saganaki, lägg saganakiost på pizzan och ugnsbaka saganaki med en stor, härlig oliv i hjärtat – för att nämna något. Du måste faktiskt smaka!
Saganaki är grekisk får- och getost som produceras på ön Lesvos. Ett populärt sätt att äta Saganaki är genom att helt enkelt steka några skivor
Svensk kantarellmacka med grekiska förtoner! Vad kan vara godare än en skiva gott bröd med smörstekta kantareller? Här får den klassiska svampmackan i alla fall
Ugnsbakade ostbollar som gömmer en stor härlig oliv i hjärtat. I det här receptet har vi använt en klassisk grekisk hårdost som bjuder på mycket
En enkel förrätt som sätter snurr på smaklökarna! Bougiourdi är en kryddig ost- och paprikasallad som bakas i ugn. Kan serveras både till kött och
Ett klassiskt recept på svenska köttbullar med en liten tvist. Vi har nämligen valt att fylla köttbullarna med grekisk saganakiost. Fantastiskt gott och ett lite
Med feta kan man göra mycket! Här delar vi med oss av ett originalrecept på en krämig fetaoströra med citrus och pepperoni och en stor
Morötter är en klar favorit bland rostade grönsaker och här gratineras de med sakanakiost som ger de söta morötterna en lite skarpare karaktär. Ett gott
En frukostpizza på fullkornsbotten som också passar till brunsch eller lunch! Bacon, ägg och skogschampinjoner med timjanrostade tomater och fräscha spenatblad får lite extra attityd
Kebabpizza på grekiskt vis med citronmarinerade souvlakispett istället för kebabkött och tzatziki istället för vitlökssås. Toppad med fetaost och stora Halkidikioliver från vårt skafferi. Mums!
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA