Familjeföretaget Fontana började med att Frixos och Maro Papadopoulus kom till Sverige från Cypern och började importera goda smaker från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet. Många oliver, olivoljor, feta och halloumi senare har en ny generation kommit in i företaget, som växer och utvecklas som aldrig förr – och fortsätter att dela det goda.
Frixos importerar sin första container med juice från Cypern.
Fontana var först att importera grekisk fetaost, oliver och olivolja till den svenska dagligvaruhandeln.
Fontana introducerade halloumi till Sverige, Cyperns nationalost.
Vårt lager och kontor byggdes i Tyresö med en yta på ca 800 m2. 25 år senare har vi expanderat till över 3500 m2.
Vårt lager och kontor byggdes i Tyresö med en yta på ca 800 m2. 25 år senare har vi expanderat till över 3500 m2.
Frixos son Loizos började arbeta för familjeföretaget.
Tyresö kommun
Tyresö kommun.
Frixos tog emot en utmärkelse från Kung Carl Gustaf för bidrag till den svenska industrin.
Fontana vinner ett Superior Taste Award för våra Halloumi, Feta och olivoljeprodukter.
Fontana vinner ett Superior Taste Award för våra Halloumi, Feta och olivoljeprodukter.
Fontana lanserar Grilloumi, stek och grillost från Cypern.
Vi uppdaterar vår logotype och redsignar varumärket.
Vi uppdaterar vår logotype och redsignar varumärket.
Frixos lämnar över rollen som VD till sin son Loizos.
Familjeföretaget är nu komplett efter att dottern, Corina, flyttar hem till Sverige från London.
Familjeföretaget är nu komplett efter att dottern, Corina, flyttar hem till Sverige från London.
I samband med Frixos 70-årsdag startades en insamlingssiftelse.
Lanserar premiumkonceptet med de finaste produkterna från Grekland och Cypern.
Lanserar premiumkonceptet med de finaste produkterna från Grekland och Cypern.
År 2013 lanserade Fontana halloumiburgaren som år 2016 nådde Max hamburgerrestauranger genom ett gemensamt samarbete. 2017, året efter lanserar vi även den första ekologiska Halloumiburgaren.
Frixos släpper sin första bok. Halloumikungen är en stark berättelse om förlust, passion och entreprenörskap. Den visar hur viljan kan försätta berg, även när tillvaron tycks hopplös och inspirerar oss att tro på den framtid vi själva är med och skapar
Frixos släpper sin första bok. Halloumikungen är en stark berättelse om förlust, passion och entreprenörskap. Den visar hur viljan kan försätta berg, även när tillvaron tycks hopplös och inspirerar oss att tro på den framtid vi själva är med och skapar
Vi lanserar dagligvaruhandelns första ekologiska olivolja som är klimatkompenserad i alla led, från odling, produktion till transport.
Frixos och Fontana blir årets företagare i Tyresö för andra gången.
Frixos och Fontana blir årets företagare i Tyresö för andra gången.
Fontana blir certifierade som en utmärkt arbetsplats 2018, 2019 och 2020.
Vår smakresa genom Grekland och Cypern, heter Maros andra kokbok. Det är en matresa på över 7000 kilometer genom olika delar Grekland och Cypern. Låt dig inspireras av de unika recepeten!
Vår smakresa genom Grekland och Cypern, heter Maros andra kokbok. Det är en matresa på över 7000 kilometer genom olika delar Grekland och Cypern. Låt dig inspireras av de unika recepeten!
Fontana firar 40-års jubileum.
Fontanas Halloumiburgare blir utsedd till årets Foodservicevara!
Fontanas Halloumiburgare blir utsedd till årets Foodservicevara!
Fontana hedras som en av Sveriges 20 bästa arbetsplatser
Fontana är först i Sverige med att lansera halloumifries and först i världen med hallouminuggets.
Fontana är först i Sverige med att lansera halloumifries and först i världen med hallouminuggets.
Det är fredag och vi vill tipsa om våra spenatknyten med fetaost och Grilloumi - perfekta till helgen. 🥳Oftast fyller man grekiska filodegsknyten med spenat och fetaost men denna variant från vår matinspiratör och grundare Maro är verkligen så goda och smakar sommar och sol ☀️Servera dem gärna med en grekisk sallad, tzatziki och lite oliver eller varför inte som snacks 😍 Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #matinspo #grilloumi #matglädje #fredagsmys #halloumi ...
En av Greklands och Cyperns bästa och absolut roligaste traditioner sker utan tvivel under påsken. 🇬🇷 🇨🇾 Påsken är den största högtid för alla ortodoxa och inleds med 40 dagars fasta. Man äter sparsamt och mycket veganskt. Men på påsksöndagen, som i år faller den 2 maj för alla ortodoxkristna, samlas man i kyrkan sent på natten för att sedan runt midnatt tåga genom gator och byar med tända ljus och kors. 🤩Får ni chansen någon gång besök Grekland eller Cypern när det är påsk. Det är en fantastisk upplevelse. 😍Efter kyrkan samlas man hemma hos släkt och vänner för då är fastan äntligen över. Man grillar hela lamm, äter soppa och knäcker de efterlängtade äggen. 😋Under fastan får man inte äta ägg men efter påsk kokas äggen och målas röda för att symbolisera Kristi Blod. Man samlas kring matbordet och alla tar varsit ägg, som man sedan knäcker mot sin bordsgrannes ägg. Som en slags 'skål'. 🐣Den som lyckas ha det minst 'knäckta' ägget sägs få tur resterande året. En stark favorit bland barnen men även en och annan vuxen. 😉Vi valde att färga våra ägg med skal av rödbetor och andra grönsaker så det var svårt att få till den riktigt röda färgen. Ett tips är att smörja äggen med lite olivolja efter du har färgat, för att ge de en vacker lyster. Se bild före och efter. Knäcker ni ägg? 💛 #fontanafood #påsk #påskdagen #påskägg #grekiskpåsk #deladetgoda #påsksöndag #färgaägg ...
Detta söta påskbröd med ett symboliskt rött ägg i mitten äter man till påsk i Grekland och på Cypern med en kopp kaffe till. ☕Vårt bröd är gjort med masticha, en kåda från trädet med samma namn som växer på ön Chios. Brödet dekoreras med det rödfärgade ägget som symboliserar Jesu blod och det eviga livet. 🍎Masticha finns att köpa i svenska hälsokostbutiker. Glad påsk! 🐣Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️#fontanafood #deladetgoda #grekiskpåsk #påsk #påskbröd #masticha #gladpåsk ...
Vi bjuder på en grekiskinspirerd paj på vårt påskbord i år, med lamm, vitlöksoliver och soltorkade tomater! 😍Du kan göra din egen pajdeg eller använda vår frasiga filodeg om du vill spara tid i köket. 👍En supergod rätt som går att fixa i förväg och passar perfekt på påskbordet. 🐣Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #lammfärs #paj #filodegspaj #filodeg #påsk #gladpåsk🐣 ...
En gammal goding från en av våra favoriter @jessicafrej 💙Det finns så mycket gott man kan tillaga till påsken och varför inte slänga en hel halloumi eller grilloumi på grillen som komplement eller alternativ till steken. 😋 Vi väljer att helgrilla osten och smaksätta den med en mynta- och dilldressing. Rätten får fint sällskap av gröna ärtor med smör och krossad potatis. Glad Påsk! 🐣 Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #påskmiddag #påskafton #grilla #halloumi #grilloumi #deladetgoda #vegetariskt ...
Vi är stolta och glada att kunna berätta att halloumi äntligen fått ursprungsskyddet PDO. 🇨🇾 🎉Äntligen har EU givit halloumi en skyddat titel, precis som Fetaost år 2007, Champagne och även Sveriges egna Västerbottensost och Kalix Löjrom. Det känns bra att en av Cyperns största exportvaror blir ursprungsskyddad. 🙏För ett litet land som Cypern är det viktigt att kunna fortsätta producera äkta halloumi, och skydda den mot så många fuskvarianter som finns i Europa och även här i Sverige. Skyddet säkrar kvalitet på Halloumi och det blir tydligare för alla att en Halloumi ska komma från Cypern för att kallas halloumi och vara tillverkad enligt särskilda regler. När vi först tog osten till Sverige på 80-talet kunde vi inte drömma om att den skulle bli en sådan älskad och omdebatterad ost. 😊 Grattis till Cypern och grattis till vår älskade Halloumi. 💛 #fontanafood #halloumi #halloumiost #PDO #ursprungskyddad #EU ...
Idag har vi ställt om till sommartid men ute känns det mer som tidig höst 😂 Då passar något mustigt med mycket smak till en sen lunch eller varför inte middag. 💙. Vi älskar att kombinera goda smaker från olika kök i världen, så idag får det bli en svensk indisk Tikka Masala med cypriotisk pitabröd. 😅Att göra tikka masala behöver inte alls ta lång tid! Just detta recept har vi gjort med vår svenska Grilloumi och är både enkel att tillaga och går snabbt, och istället för att äta den med ris så har vi valt att fylla våra cypriotiska pitabröd med denna mustiga gryta. Magisk kombination ✨Receptet hittar ni i länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #paneertikkamasala #grilloumi #halloumi #indiskmat #vegtariskt #söndagsbrunch #matinspo #pitabröd #foodfusion Foto: @linaeadamophotography ...
Äntligen är det våffeldagen! 😋Det tänker vi fira med en lyxig våffla gjord på vår goda svenska Grilloumi. Den är så god och otroligt enkel att göra. Toppa med något gott, som klassiska smaker med löjrom, crème fraîche, hackad rödlök och avokado. Hur gott som helst! 😍Receptet hittar du via länken i vår profil. ➡️ #våffeldagen #grilloumi #grilloumivåffla #halloumi #deladetgoda #fontanafood #matinspo #grillost ...
Det är så otroligt lät att svänga ihop denna matiga salladsbowl med vår goda Grilloumi. 😍Snabb och väldigt god till både lunch och middag. Bowls är lite som när man äter taco. Lägg upp alla ingredienser i olika skålar och låt var och en plocka ihop sin egen bowl precis som de vill ha den. 😋Superpoppis bland både vuxna och barn. 💙Receptet hittar ni en länk till i vår profil. ➡️ #fontanafood #deladetgoda #grilloumi #halloumi #matglädje #snabbarecept #fredagmys #foodbowls #halloumisallad #matinspo Foto: @linaeadamophotography 💙 ...
Mosad avocado på surdegsbröd måste vara en av de mest fotade bilder på instagram 😍. Det är inte så konstigt då det är en av de enklaste och godaste kombinationer. Här är vår version toppad med stekt grilloumi och ägg. 😋 Finns inget godare sätt att starta din söndag. Vi lovar 💙 ⠀
Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #grilloumi #fontanafood #deladetgoda #frukostmys #frukostbröd #avokadotoast #atoast #frukosttips ...
Grillad Grilloumi i pitabröd passar perfekt mitt i veckan när du vill äta något gott som går fort att tillaga. På Cypern är detta lika vanligt som korv med bröd är i Sverige 😊 Man kan köpa halloumi 'toastie' i pitabröd på de flesta gatuhörn 🇨🇾 En klick av vår hummus och tzatziki är också så gott till. 😋 #fontanafood #deladetgoda #grilloumi #halloumi #pitabröd # snabbmat #vardagsmat # ...
Hummus till frukost, lunch, middag och mellomys. 😂 Vi älskar att dippa i princip allt i våra goda grekiska röror men godast av allt tycker vi är att dippa med sprillans nya knäckesnacks från våra vänner från @leksands_knacke 😍 Därför känns det extra kul varje gång vi samarbetar tillsammans. 🙏🏽Två svenska familjeföretag med samma passion för hög kvalitet och goda smaker. 💙 Dela det goda säger vi 😀. #fontanafood #leksandsknäcke #hummus #dippavarjedag #fredagsmys #mellomys #melodifestivalen #grekland ...
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök. .
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2021 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA
Copyright © 2021 Fontana