Fontanas Resa
FONTANAS RESA

EN AV SVERIGES BÄSTA ARBETSPLATSER

Fontana Sveriges Bästa Arbetsplatser

FONTANAS RESA

Familjeföretaget Fontana började med att Frixos och Maro Papadopoulus kom till Sverige från Cypern och började importera goda smaker från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet. Många oliver, olivoljor, feta och halloumi senare har en ny generation kommit in i företaget, som växer och utvecklas som aldrig förr – och fortsätter att dela det goda.

1978

Fontana Grundas

 

1978

Fontana Grundas

Frixos importerar sin första container med juice från Cypern.

 

1980

Grekisk mat till Sverige

Fontana var först att importera grekisk fetaost, oliver och olivolja till den svenska dagligvaruhandeln.
 

1980

GREKISK MAT TILL SVERIGE

Fontana var först att importera grekisk fetaost, oliver och olivolja till den svenska dagligvaruhandeln.

 

1984

Först Med Halloumi

 

1984

Först Med Halloumi

Fontana introducerade halloumi till Sverige, Cyperns nationalost.

 

1987

Fontana lager byggs

Vårt lager och kontor byggdes i Tyresö med en yta på ca 800 m2. 25 år senare har vi expanderat till över 3500 m2.

 

1987

Fontana lager byggs

Vårt lager och kontor byggdes i Tyresö med en yta på ca 800 m2. 25 år senare har vi expanderat till över 3500 m2.

 

1995

Loizos börjar på Fontana

 

1995

Loizos börjar på Fontana

Frixos son Loizos började arbeta för familjeföretaget.

 

1999

Årets företagare

Tyresö kommun

 

1999

Årets företagare

Tyresö kommun.

 

2007

Pris av kungen

 

2007

Pris av kungen

Frixos tog emot en utmärkelse från Kung Carl Gustaf för bidrag till den svenska industrin.

 

2008

Superior taste Award

Fontana vinner ett Superior Taste Award för våra Halloumi, Feta och olivoljeprodukter.

 

2008

Superior taste Award

Fontana vinner ett Superior Taste Award för våra Halloumi, Feta och olivoljeprodukter.

 

2010

Grilloumi lanseras

 

2010

Grilloumi lanseras

Fontana lanserar Grilloumi, stek och grillost från Cypern.

 

2010

Logotypen uppdateras

Vi uppdaterar vår logotype och redsignar varumärket.

 

2010

Logotypen uppdateras

Vi uppdaterar vår logotype och redsignar varumärket.

 

2011

Loizos VD

 

2011

Loizos VD

Frixos lämnar över rollen som VD till sin son Loizos.

 

2013

Hela familjen

Familjeföretaget är nu komplett efter att dottern, Corina, flyttar hem till Sverige från London.

 

2013

Hela familjen

Familjeföretaget är nu komplett efter att dottern, Corina, flyttar hem till Sverige från London.

 

2015

Frixos Stiftelse

 

2015

Frixos Stiftelse

I samband med Frixos 70-årsdag startades en insamlingssiftelse.

 

2015

Fontana Frixos Finest™

Lanserar premiumkonceptet med de finaste produkterna från Grekland och Cypern.

 

2015

Fontana Frixos Finest™

Lanserar premiumkonceptet med de finaste produkterna från Grekland och Cypern.

 

2016

Fontana och Max Halloumiburgare

 

2016

Fontana och Max Halloumiburgare

År 2013 lanserade Fontana halloumiburgaren som år 2016 nådde Max hamburgerrestauranger genom ett gemensamt samarbete. 2017, året efter lanserar vi även den första ekologiska Halloumiburgaren.

 

2016

Halloumikungen

Frixos släpper sin första bok. Halloumikungen är en stark berättelse om förlust, passion och entreprenörskap. Den visar hur viljan kan försätta berg, även när tillvaron tycks hopplös och inspirerar oss att tro på den framtid vi själva är med och skapar

 

2016

Halloumikungen

Frixos släpper sin första bok. Halloumikungen är en stark berättelse om förlust, passion och entreprenörskap. Den visar hur viljan kan försätta berg, även när tillvaron tycks hopplös och inspirerar oss att tro på den framtid vi själva är med och skapar

 

2017

Ekologisk klimatkompenserad olivolja

 

2017

Ekologisk klimatkompenserad olivolja

Vi lanserar dagligvaruhandelns första ekologiska olivolja som är klimatkompenserad i alla led, från odling, produktion till transport.

 

2017

Årets företagare

Frixos och Fontana blir årets företagare i Tyresö för andra gången.

 

2017

Årets företagare

Frixos och Fontana blir årets företagare i Tyresö för andra gången.

 

2017

Great place to work

 

2017

Great place to work

Fontana blir certifierade som en utmärkt arbetsplats 2018, 2019 och 2020.

 

2018

Maro släpper sin andra kokbok

Vår smakresa genom Grekland och Cypern, heter Maros andra kokbok. Det är en matresa på över 7000 kilometer genom olika delar Grekland och Cypern. Låt dig inspireras av de unika recepeten!

 

2018

Maro släpper sin andra kokbok

Vår smakresa genom Grekland och Cypern, heter Maros andra kokbok. Det är en matresa på över 7000 kilometer genom olika delar Grekland och Cypern. Låt dig inspireras av de unika recepeten!

 

2018

Fontana fyller 40 år

 

2018

Fontana fyller 40 år

Fontana firar 40-års jubileum.

 

2018

Halloumiburgare - årets Foodservicevara

Fontanas Halloumiburgare blir utsedd till årets Foodservicevara!

 

2018

Halloumiburgare - årets Foodservicevara

Fontanas Halloumiburgare blir utsedd till årets Foodservicevara!

 

2019

Great place to work

 

2019

Great place to work

Fontana hedras som en av Sveriges 20 bästa arbetsplatser

 

2019

Halloumi 2.0

Fontana är först i Sverige med att lansera halloumifries and först i världen med hallouminuggets.

 

2019

Halloumi 2.0

Fontana är först i Sverige med att lansera halloumifries and först i världen med hallouminuggets.

 

Det är fredag och vi vill tipsa om våra spenatknyten med fetaost och Grilloumi - perfekta till helgen. 🥳Oftast fyller man grekiska filodegsknyten med spenat och fetaost men denna variant från vår matinspiratör och grundare Maro är verkligen så goda och smakar sommar och sol ☀️Servera dem gärna med en grekisk sallad, tzatziki och lite oliver eller varför inte som snacks 😍 Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #matinspo #grilloumi #matglädje #fredagsmys #halloumi ...

124 3

Detta söta påskbröd med ett symboliskt rött ägg i mitten äter man till påsk i Grekland och på Cypern med en kopp kaffe till. ☕Vårt bröd är gjort med masticha, en kåda från trädet med samma namn som växer på ön Chios. Brödet dekoreras med det rödfärgade ägget som symboliserar Jesu blod och det eviga livet. 🍎Masticha finns att köpa i svenska hälsokostbutiker. Glad påsk! 🐣Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️#fontanafood #deladetgoda #grekiskpåsk #påsk #påskbröd #masticha #gladpåsk ...

91 8

Vi bjuder på en grekiskinspirerd paj på vårt påskbord i år, med lamm, vitlöksoliver och soltorkade tomater! 😍Du kan göra din egen pajdeg eller använda vår frasiga filodeg om du vill spara tid i köket. 👍En supergod rätt som går att fixa i förväg och passar perfekt på påskbordet. 🐣Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #lammfärs #paj #filodegspaj #filodeg #påsk #gladpåsk🐣 ...

107 2

En gammal goding från en av våra favoriter @jessicafrej 💙Det finns så mycket gott man kan tillaga till påsken och varför inte slänga en hel halloumi eller grilloumi på grillen som komplement eller alternativ till steken. 😋 Vi väljer att helgrilla osten och smaksätta den med en mynta- och dilldressing. Rätten får fint sällskap av gröna ärtor med smör och krossad potatis. Glad Påsk! 🐣 Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #påskmiddag #påskafton #grilla #halloumi #grilloumi #deladetgoda #vegetariskt ...

200 3

Idag har vi ställt om till sommartid men ute känns det mer som tidig höst 😂 Då passar något mustigt med mycket smak till en sen lunch eller varför inte middag. 💙. Vi älskar att kombinera goda smaker från olika kök i världen, så idag får det bli en svensk indisk Tikka Masala med cypriotisk pitabröd. 😅Att göra tikka masala behöver inte alls ta lång tid! Just detta recept har vi gjort med vår svenska Grilloumi och är både enkel att tillaga och går snabbt, och istället för att äta den med ris så har vi valt att fylla våra cypriotiska pitabröd med denna mustiga gryta. Magisk kombination ✨Receptet hittar ni i länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #paneertikkamasala #grilloumi #halloumi #indiskmat #vegtariskt #söndagsbrunch #matinspo #pitabröd #foodfusion Foto: @linaeadamophotography ...

100 3

Äntligen är det våffeldagen! 😋Det tänker vi fira med en lyxig våffla gjord på vår goda svenska Grilloumi. Den är så god och otroligt enkel att göra. Toppa med något gott, som klassiska smaker med löjrom, crème fraîche, hackad rödlök och avokado. Hur gott som helst! 😍Receptet hittar du via länken i vår profil. ➡️ #våffeldagen #grilloumi #grilloumivåffla #halloumi #deladetgoda #fontanafood #matinspo #grillost ...

255 7

Det är så otroligt lät att svänga ihop denna matiga salladsbowl med vår goda Grilloumi. 😍Snabb och väldigt god till både lunch och middag. Bowls är lite som när man äter taco. Lägg upp alla ingredienser i olika skålar och låt var och en plocka ihop sin egen bowl precis som de vill ha den. 😋Superpoppis bland både vuxna och barn. 💙Receptet hittar ni en länk till i vår profil. ➡️ #fontanafood #deladetgoda #grilloumi #halloumi #matglädje #snabbarecept #fredagmys #foodbowls #halloumisallad #matinspo Foto: @linaeadamophotography 💙 ...

153 2

Grillad Grilloumi i pitabröd passar perfekt mitt i veckan när du vill äta något gott som går fort att tillaga. På Cypern är detta lika vanligt som korv med bröd är i Sverige 😊 Man kan köpa halloumi 'toastie' i pitabröd på de flesta gatuhörn 🇨🇾 En klick av vår hummus och tzatziki är också så gott till. 😋 #fontanafood #deladetgoda #grilloumi #halloumi #pitabröd # snabbmat #vardagsmat # ...

163 3

Hummus till frukost, lunch, middag och mellomys. 😂 Vi älskar att dippa i princip allt i våra goda grekiska röror men godast av allt tycker vi är att dippa med sprillans nya knäckesnacks från våra vänner från @leksands_knacke 😍 Därför känns det extra kul varje gång vi samarbetar tillsammans. 🙏🏽Två svenska familjeföretag med samma passion för hög kvalitet och goda smaker. 💙 Dela det goda säger vi 😀. #fontanafood #leksandsknäcke #hummus #dippavarjedag #fredagsmys #mellomys #melodifestivalen #grekland ...

196 12