FONTANAS RESA

EN AV SVERIGES BÄSTA ARBETSPLATSER

Fontana Sveriges Bästa Arbetsplatser

FONTANAS RESA

Familjeföretaget Fontana började med att Frixos och Maro Papadopoulus kom till Sverige från Cypern och började importera goda smaker från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet. Många oliver, olivoljor, feta och halloumi senare har en ny generation kommit in i företaget, som växer och utvecklas som aldrig förr – och fortsätter att dela det goda.

1978

Fontana Grundas

 

1978

Fontana Grundas

Frixos importerar sin första container med juice från Cypern.

 

1980

Grekisk mat till Sverige

Fontana var först att importera grekisk fetaost, oliver och olivolja till den svenska dagligvaruhandeln.

 

1980

GREKISK MAT TILL SVERIGE

Fontana var först att importera grekisk fetaost, oliver och olivolja till den svenska dagligvaruhandeln.

 

1984

Först Med Halloumi

 

1984

Först Med Halloumi

Fontana introducerade halloumi till Sverige, Cyperns nationalost.

 

1987

Fontana lager byggs

Vårt lager och kontor byggdes i Tyresö med en yta på ca 800 m2. 25 år senare har vi expanderat till över 3500 m2.

 

1987

Fontana lager byggs

Vårt lager och kontor byggdes i Tyresö med en yta på ca 800 m2. 25 år senare har vi expanderat till över 3500 m2.

 

1995

Loizos börjar på Fontana

 

1995

Loizos börjar på Fontana

Frixos son Loizos började arbeta för familjeföretaget.

 

1999

Årets företagare

Tyresö kommun

 

1999

Årets företagare

Tyresö kommun.

 

2007

Pris av kungen

 

2007

Pris av kungen

Frixos tog emot en utmärkelse från Kung Carl Gustaf för bidrag till den svenska industrin.

 

2008

Superior taste Award

Fontana vinner ett Superior Taste Award för våra Halloumi, Feta och olivoljeprodukter.

 

2008

Superior taste Award

Fontana vinner ett Superior Taste Award för våra Halloumi, Feta och olivoljeprodukter.

 

2010

Grilloumi lanseras

 

2010

Grilloumi lanseras

Fontana lanserar Grilloumi, stek och grillost från Cypern.

 

2010

Logotypen uppdateras

Vi uppdaterar vår logotype och redsignar varumärket.

 

2010

Logotypen uppdateras

Vi uppdaterar vår logotype och redsignar varumärket.

 

2011

Loizos VD

 

2011

Loizos VD

Frixos lämnar över rollen som VD till sin son Loizos.

 

2013

Hela familjen

Familjeföretaget är nu komplett efter att dottern, Corina, flyttar hem till Sverige från London.

 

2013

Hela familjen

Familjeföretaget är nu komplett efter att dottern, Corina, flyttar hem till Sverige från London.

 

2015

Frixos Stiftelse

 

2015

Frixos Stiftelse

I samband med Frixos 70-årsdag startades en insamlingssiftelse.

 

2015

Fontana Frixos Finest™

Lanserar premiumkonceptet med de finaste produkterna från Grekland och Cypern.

 

2015

Fontana Frixos Finest™

Lanserar premiumkonceptet med de finaste produkterna från Grekland och Cypern.

 

2016

Fontana och Max Halloumiburgare

 

2016

Fontana och Max Halloumiburgare

År 2013 lanserade Fontana halloumiburgaren som år 2016 nådde Max hamburgerrestauranger genom ett gemensamt samarbete. 2017, året efter lanserar vi även den första ekologiska Halloumiburgaren.

 

2016

Halloumikungen

Frixos släpper sin första bok. Halloumikungen är en stark berättelse om förlust, passion och entreprenörskap. Den visar hur viljan kan försätta berg, även när tillvaron tycks hopplös och inspirerar oss att tro på den framtid vi själva är med och skapar

 

2016

Halloumikungen

Frixos släpper sin första bok. Halloumikungen är en stark berättelse om förlust, passion och entreprenörskap. Den visar hur viljan kan försätta berg, även när tillvaron tycks hopplös och inspirerar oss att tro på den framtid vi själva är med och skapar

 

2017

Ekologisk klimatkompenserad olivolja

 

2017

Ekologisk klimatkompenserad olivolja

Vi lanserar dagligvaruhandelns första ekologiska olivolja som är klimatkompenserad i alla led, från odling, produktion till transport.

 

2017

Årets företagare

Frixos och Fontana blir årets företagare i Tyresö för andra gången.

 

2017

Årets företagare

Frixos och Fontana blir årets företagare i Tyresö för andra gången.

 

2017

Great place to work

 

2017

Great place to work

Fontana blir certifierade som en utmärkt arbetsplats 2018, 2019 och 2020.

 

2018

Maro släpper sin andra kokbok

Vår smakresa genom Grekland och Cypern, heter Maros andra kokbok. Det är en matresa på över 7000 kilometer genom olika delar Grekland och Cypern. Låt dig inspireras av de unika recepeten!

 

2018

Maro släpper sin andra kokbok

Vår smakresa genom Grekland och Cypern, heter Maros andra kokbok. Det är en matresa på över 7000 kilometer genom olika delar Grekland och Cypern. Låt dig inspireras av de unika recepeten!

 

2018

Fontana fyller 40 år

 

2018

Fontana fyller 40 år

Fontana firar 40-års jubileum.

 

2018

Halloumiburgare - årets Foodservicevara

Fontanas Halloumiburgare blir utsedd till årets Foodservicevara!

 

2018

Halloumiburgare - årets Foodservicevara

Fontanas Halloumiburgare blir utsedd till årets Foodservicevara!

 

2019

Great place to work

 

2019

Great place to work

Fontana hedras som en av Sveriges 20 bästa arbetsplatser

 

2019

Halloumi 2.0

Fontana är först i Sverige med att lansera halloumifries and först i världen med hallouminuggets.

 

2019

Halloumi 2.0

Fontana Halloumi Fries & Nuggets

Fontana är först i Sverige med att lansera halloumifries and först i världen med hallouminuggets.

 

2019

Great place to work

Grekisk premium yoghurt från Fontana
 

2019

GREKISK YOGHURT LANSERAS

Fontana sätter premiumyoghurt från Grekland på den svenska kartan

 

2020

ONE OLIVOLJA TAR PLATS I BUTIK MED HYLLAD DESIGN

Fontana tar ett nytt, större grepp om olivoljan och lanserar ONE – olivoljan som kan allt! Nominerad i Svenska Designpriset

 

2020

ONE OLIVOLJA TAR PLATS I BUTIK MED HYLLAD DESIGN

Fontana ONE Olivolja

Fontana tar ett nytt, större grepp om olivoljan och lanserar ONE – olivoljan som kan allt! Nominerad i Svenska Designpriset

 

2020

FONTANA FOODTRUCK

Fontana Foodtruck
 

2020

FONTANA FOodtRUCK

Grekisk foodtruck från Fontana rullar ut på vägarna och bjuder på goda nyheter.

 

2020

FONTANA + NORRMEJERIER

Grekisk matkultur möter norrländskt mathantverk i ett unikt samarbete.

 

2020

FONTANA + NORRMEJERI

Grekisk matkultur möter norrländskt mathantverk i ett unikt samarbete.

 

2021

Först i världen

 

2021

Först i världen

Fontana först i världen med att introducera Halloumi PDO.

 

2021

Svensk Grilloumi®

Fontana lanserar svensk Grilloumi®.

 

2021

svensk grilloumi®

Fontana lanserar svensk Grilloumi®.

 

2022

Årets grundare

 

2022

årets grundare

Frixos utses till Årets grundare av Founders Alliance. 

 

2022

Start av egen halloumi-produktion på Cypern

En dröm går i uppfyllelse.
Egen produktion av halloumi.

 

2022

START AV EGEN HALLOUMI-PRODUKTION PÅ CYPERN

Grekisk matkultur möter norrländskt mathantverk i ett unikt samarbete.

 
[instagram-feed type="user" user="fontanafood"]