Familjeföretaget Fontana började med att Frixos och Maro Papadopoulus kom till Sverige från Cypern och började importera goda smaker från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet. Många oliver, olivoljor, feta och halloumi senare har en ny generation kommit in i företaget, som växer och utvecklas som aldrig förr – och fortsätter att dela det goda.
Frixos importerar sin första container med juice från Cypern.
Fontana var först att importera grekisk fetaost, oliver och olivolja till den svenska dagligvaruhandeln.
Fontana var först att importera grekisk fetaost, oliver och olivolja till den svenska dagligvaruhandeln.
Fontana introducerade halloumi till Sverige, Cyperns nationalost.
Vårt lager och kontor byggdes i Tyresö med en yta på ca 800 m2. 25 år senare har vi expanderat till över 3500 m2.
Vårt lager och kontor byggdes i Tyresö med en yta på ca 800 m2. 25 år senare har vi expanderat till över 3500 m2.
Frixos son Loizos började arbeta för familjeföretaget.
Tyresö kommun
Tyresö kommun.
Frixos tog emot en utmärkelse från Kung Carl Gustaf för bidrag till den svenska industrin.
Fontana vinner ett Superior Taste Award för våra Halloumi, Feta och olivoljeprodukter.
Fontana vinner ett Superior Taste Award för våra Halloumi, Feta och olivoljeprodukter.
Fontana lanserar Grilloumi, stek och grillost från Cypern.
Vi uppdaterar vår logotype och redsignar varumärket.
Vi uppdaterar vår logotype och redsignar varumärket.
Frixos lämnar över rollen som VD till sin son Loizos.
Familjeföretaget är nu komplett efter att dottern, Corina, flyttar hem till Sverige från London.
Familjeföretaget är nu komplett efter att dottern, Corina, flyttar hem till Sverige från London.
I samband med Frixos 70-årsdag startades en insamlingssiftelse.
Lanserar premiumkonceptet med de finaste produkterna från Grekland och Cypern.
Lanserar premiumkonceptet med de finaste produkterna från Grekland och Cypern.
År 2013 lanserade Fontana halloumiburgaren som år 2016 nådde Max hamburgerrestauranger genom ett gemensamt samarbete. 2017, året efter lanserar vi även den första ekologiska Halloumiburgaren.
Frixos släpper sin första bok. Halloumikungen är en stark berättelse om förlust, passion och entreprenörskap. Den visar hur viljan kan försätta berg, även när tillvaron tycks hopplös och inspirerar oss att tro på den framtid vi själva är med och skapar
Frixos släpper sin första bok. Halloumikungen är en stark berättelse om förlust, passion och entreprenörskap. Den visar hur viljan kan försätta berg, även när tillvaron tycks hopplös och inspirerar oss att tro på den framtid vi själva är med och skapar
Vi lanserar dagligvaruhandelns första ekologiska olivolja som är klimatkompenserad i alla led, från odling, produktion till transport.
Frixos och Fontana blir årets företagare i Tyresö för andra gången.
Frixos och Fontana blir årets företagare i Tyresö för andra gången.
Fontana blir certifierade som en utmärkt arbetsplats 2018, 2019 och 2020.
Vår smakresa genom Grekland och Cypern, heter Maros andra kokbok. Det är en matresa på över 7000 kilometer genom olika delar Grekland och Cypern. Låt dig inspireras av de unika recepeten!
Vår smakresa genom Grekland och Cypern, heter Maros andra kokbok. Det är en matresa på över 7000 kilometer genom olika delar Grekland och Cypern. Låt dig inspireras av de unika recepeten!
Fontana firar 40-års jubileum.
Fontanas Halloumiburgare blir utsedd till årets Foodservicevara!
Fontanas Halloumiburgare blir utsedd till årets Foodservicevara!
Fontana hedras som en av Sveriges 20 bästa arbetsplatser
Fontana är först i Sverige med att lansera halloumifries and först i världen med hallouminuggets.
Fontana är först i Sverige med att lansera halloumifries and först i världen med hallouminuggets.
Fontana sätter premiumyoghurt från Grekland på den svenska kartan
Fontana tar ett nytt, större grepp om olivoljan och lanserar ONE – olivoljan som kan allt! Nominerad i Svenska Designpriset
Fontana tar ett nytt, större grepp om olivoljan och lanserar ONE – olivoljan som kan allt! Nominerad i Svenska Designpriset
Grekisk foodtruck från Fontana rullar ut på vägarna och bjuder på goda nyheter.
Grekisk matkultur möter norrländskt mathantverk i ett unikt samarbete.
Grekisk matkultur möter norrländskt mathantverk i ett unikt samarbete.
Fontana först i världen med att introducera Halloumi PDO.
Fontana lanserar svensk Grilloumi®.
Fontana lanserar svensk Grilloumi®.
Frixos utses till Årets grundare av Founders Alliance.
En dröm går i uppfyllelse.
Egen produktion av halloumi.
Grekisk matkultur möter norrländskt mathantverk i ett unikt samarbete.
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA