Halloumi på grillen? Att grilla ost är inte bara galet gott utan också snabbt och enkelt. Denna storfavorit är dessutom ett proteinrikt och vegetariskt alternativ för alla som inte vill ha kött på grillen. Här hittar du våra bästa Halloumi recept och de smartaste tipsen för dig som vill grilla ost.
Halloumi och Grilloumi är ostar som passar perfekt på grillen och i stekpannan. Den populära vita osten från Cypern behåller sin fasta form vid tillagning och är med sin härliga sälta en favorit hos både stora och små.
1 Se till att grillen är riktigt varm och att gallret är ordentligt rengjort. Smuts på gallret kan göra så att osten bränner fast
2 Vik upp den handvikta osten och dela den på mitten så får du två grillvänliga bitar. Vill du hellre ha mindre bitar kan du skiva osten.
3 Torka av osten med hushållspapper. Vätskan från osten kan annars få ytan att ”sprängas”, vilket gör det svårare att få loss osten från grillen.
4 Pensla eller smörj gallret med olivolja precis innan du lägger på skivorna. Oljan gör att osten lossnar lättare från gallret.
5 Vänd osten när den börjar få färg, efter ca 1/2–1 minut. Använd gärna tång eller gaffel och en stekspade när osten ska vändas.
6 Servera direkt från grillen. Enkelt, gott och mättande!
INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER
4–6 st pitabröd
400 g Fontana Halloumi Original
3 st tomater, skivade
citronsaft
1 st rödlök, skivad
Fontana Olivolja Original Extra Virgin
oregano, torkad eller färsk
salt & peppar
Skär halloumin i skivor, torka väl med hushålls papper och grilla eller stek tills skivorna är gyllenbruna. Grilla pitabrödet en minut på varje sida, eller rosta det i brödrosten.
Dela bröden på mitten eller skär i fyra delar och skär upp det försiktigt med en kniv. Droppa i lite olivolja och citron och fyll med halloumi- och tomatskivor. Salta och peppra och tillsätt några droppar citron och olivolja. Strö över oregano, ät och njut. Serveras varm direkt från grillen.
Tillagningstid 20 minuter
INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER
1 pkt Fontana Halloumiburgare Ekologisk
Fontana Tzatziki
blandade sallad
1 st avokado
2 st tomater
1 liten citron
Fontana Kalamonoliver
salt och peppar
Grilla eller stek halloumiburgarna. Fyll varje bröd med en halloumiburgare och toppa med sallad, skivad avokado och tomat, samt pressad citronsaft. Lägg på en ordentlig klick tzatziki och garnera med svarta kalamonoliver.
INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER
1 pkt Fontana Halloumi Original
6 st soltorkade tomatskivor, halveras
Fontana Soltorkade tomater
6 st Fontana Frixos Finest™ Kalamataolive
3 st Fontana Frixos Finest™ Halkidikioliver
basilika
Fontana Olivolja Original Extra Virgin
Skär 12 st kuber av halloumi, stek dem i olivolja i stekpanna.
Gör spetten så här: Varva 4 st halloumikuber, 3 st halvor av soltorkad tomat med gröna och svarta oliver.
Hacka basilika och strö över. Servera direkt.
Vi samlat våra 40 bästa recept med hallloumi i den här foldern. Varsågod att njuta av Cyperns egen nationalost!
Våra Halloumi Nuggets och Halloumi Fries är härligt frasiga, lätt panerade och gjorda av äkta cypriotisk halloumi. Lagom salta, ljuvligt goda. Ett enkelt sätt att umgås!
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA