VIN

“Våra viner kommer från hela Europa. Klassiska storheter som chardonnay och syrah blandas med spännande druvor som friulano och spätburgunder. Härliga viner från kvalitetsproducenter, ofta mindre och ofta ekologiska.
Välkommen till vår vinvärld.”

Cypern

Vinodlingen på Cypern går tusentals år tillbaka i tiden och här kan man hitta hundra år gamla vinstockar. Inhemska druvor som mavro och xynisteri ger inte bara upphov till starkvinet St. John Commandaria utan även till fräscha och aromatiska måltidsviner.

Frankrike

Från Frankrikes legendariska vindistrikt har vi handplockat våra favoriter. Här finns allt från chardonnay till syrah och pinot noir, från mindre producenter med höga ambitioner. Hos skådespelaren John Malkovic och hans fru Nicole var vi den andra importören.

Grekland

En ny generation vinmakare har moderniserat och höjt kvaliteten på det grekiska vinet, inte minst från de bördiga öarna. Druvor som moscofilero och assyrtiko ger komplexa viner med smak av citrus och sol. Ta gärna en extra titt på kvalitetsproducenten Tselepos.

Italien

Från norra Trentino till södra Sicilien produceras torra, syrliga och fruktiga viner som passar till mycket mer än pasta. Nebbiolo och sangiovese känner de flesta till. Men har du provat den blå druvan schioppettino eller regionen Friulis gröna friulano?

Österrike

Österrike går framåt, främst som vitvinsland med gröna druvor på två tredjedelar av vinarealen. Paradvinet är grüner veltliner med friskhet och pepparkryddad arom. Hos hållbarhetscertifierade Weingut Sutter har vi hämtat två varianter, och en riesling.

Portugal

Portugal är ett fantastiskt vinland med många regioner och inhemska druvsorter. Blå druvor som touriga nacional, trincadeira och aragonez, gröna som fernao pires och malvasia. Vi jobbar med vinproducenten Bastardo i regionen Tejo, någon timme från Lissabon.

Spanien

Vinodlingarna når ut i alla väderstreck i ett av världens mest vinproducerande länder. Här har vi bland annat fångat upp cavan Aula som fått jäsa i fyra år. Den trendiga regionen Riax Biaxas populära gröna druva albariño hittade vi hos vingården Mar de Envero.

Tyskland

Efter många år av världsberömda vita viner som riesling, har Tyskland också blivit ett spännande rödvinsland. Hos vår producent Stefan Meyer Wines i Pfalz hittar man bland annat trenddruvan spätburgunder, pinot noir på tyska. Under 2021 även ekocertifierad!