FONTANAS ANSVAR

EN AV SVERIGES BÄSTA ARBETSPLATSER

Fontana Sveriges Bästa Arbetsplatser

FONTANAS ANSVAR

Som det ledande varumärket för grekisk och cypriotisk mat har vi ett stort ansvar. Ett ansvar för goda förhållanden i såväl ursprungslandet som i Sverige. I det ansvaret ingår allt ifrån smak- och kvalitetskontroller till ansvar för hållbar djurhållning, produktion och transport. Men vi ansvarar också för att produkterna vi säljer har genuina smaker som representerar Medelhavets kök på bästa möjliga sätt.

Transparency

MAT SOM GÅR ATT SPÅRA.

Vi vill veta exakt vilka oliver som bor i våra oljor. Vi vill också smaka, känna och dofta på dem. Så när vi hänger över axeln på våra producenter är det för att vi ska känna oss trygga med slutprodukten. Då kan även våra kunder känna sig trygga. Alla Fontanas varor ska gå att spåra till när och var de tillverkades eller förpackades. Därför väljer vi oftast att samarbeta med familjeägda gårdar och småskaliga producenter i Grekland. På så sätt hjälper vi också till med att stärka den lokala företagsamheten.

 
 

Traceability

MILJÖPOLICY.

Vår riktlinje är att i alla led i produktionen sträva efter minskad negativ miljöpåverkan. Fontana arbetar systematiskt med miljöfrågor knutna till vår egen verksamhet – transporter, lagring och förpackning av livsmedel. Detta gör vi genom att till exempel minska förbrukningen av el på våra kontor och i lagerlokaler, välja sjöfrakt framför lastbilstransporter när det är möjligt, samt minimera åtgången av förbrukningsmaterial.

Sustainability

VÅRT EKOLOGISKA ARBETE

Fontanas grundare Frixos Papadopoulos var tidigt intresserad av ekologi och ekologiska produkter. Drömmen var en ekologisk halloumi, vilket visade sig vara en utmaning att producera i hemlandet Cypern. Med hjälp av vännen Takis Pilavas som driver farmen Alpina på Cypern utvecklade de tillsammans Alpina till Cyperns första ekologiska farm.

 
[instagram-feed type="user" user="fontanafood"]