FÖRETAGET FONTANA

EN AV SVERIGES BÄSTA ARBETSPLATSER

Fontana Sveriges Bästa Arbetsplatser

FÖRETAGET FONTANA

Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag med rötter i Cypern och den grekiska matkulturen. Sedan 1978 har Frixos Papadopoulos med familj importerat livsmedel från Medelhavsområdet och introducerat nya smaker till svenska konsumenter.

VÅR MISSION

FONTANAS MATRESA HAR BARA BÖRJAT

När vi hämtade fetaosten och olivoljan från Grekland på 1980-talet var det för att vi ville dela med oss av det grekiska köket till Sverige. Precis som då är det matglädjen och passionen för mat som driver oss framåt. Även om vi redan har lyckats med att introducera många nya smaker i det svenska köket är vi långt ifrån klara med vår matmission. Nya smakupplevelser ligger alltid och puttrar i en gryta någonstans i världen, och som de smaksökare vi är kommer vi garanterat att leta upp dem..

 

VÅR VISION

”EN GODARE VÄRLD FÖR ALLA”

Vår vision är lika stark och rotad som träden i de grekiska olivlundarna. Varje gång vi ser våra produkter på de svenska matborden förstår vi att det är många fler än vi som nu har olivolja i blodet. De fina råvarorna från Medelhavet talar för sig själva och vi tror att de är här för att stanna. Att sprida matglädje är vårt sätt att göra världen lite bättre, men framförallt mycket godare.

VÅRA KÄRNVÄRDEN

EKOLOGISKT OCH LOKALPRODUCERAT

För oss är ursprung så mycket mer än ett namn på en förpackning. Det är genuint engagemang, djur som mår bra och råvaror som vi har smakat och doftat på. Hela Fontanas grund vilar på att dessa värden får fortsätta vara viktiga. Vi strävar hela tiden efter att utöka vårt sortiment av ekologiska och hållbara produkter – vilket i sin tur ställer höga krav på oss och våra leverantörer. Med god djurhållning, lokal produktion och mycket kärlek till råvaran kan vi med stolthet stå bakom vårt sortiment.

[instagram-feed type="user" user="fontanafood"]