Goda Grekiska Röror

Om du har hummus och tzatziki hemma är det lätt att få till en härlig grekisk grillkväll. Ett gott bröd, en bra olivolja och en skål oliver gör middagen komplett. Rörorna funkar både som dipp till brödet före maten och som smakrikt tillbehör till allt från grillade grönsaker till fisk, kött och ost. Välj mellan chilihetta, frisk citrus eller klassisk hummus och tzatziki.

EN KLICK TILL GRILLAT

Tzatziki funkar nästan overkligt bra till allt som är grillat. (Okej, kanske inte efterrätterna.) Lägg en klick på laxen, osten, biffen eller zucchinin och njut av sommarkvällen.

RÖROR TILL BURGAREN

Låt röran variera burgaren! Ena kvällen en hummus med citron och koriander, nästa gång en med skön chilihetta. Till slut är det alltid någon som vill ha tzatziki. Glöm inte den.

HUMMUS TILL DRINKEN

Ha alltid minst en röra hemma. Plötsligt behöver du ett roligare mellanmål eller något smått och gott till drinken. Både morotsstavar och knäckebröd blir syndigt goda med lite hummus. Men rörorna funkar även till chips.

ÄKTA HUMMUS OCH TZATZIKI

Vi gillar hummus. Därför har vi inte mindre än tre olika sorter som man kan köpa färdiga. Originalet, Chili och Citron & Koriander. Prova gärna alla tre, de är ganska olika. Komplettera med tzatziki som passar till nästan allt på grillen, utom efterrätterna. Men den måste vara gjord på krämig, grekisk yoghurt, som vår tzatziki är. Även den laktosfria.

No posts found!

missa inte

Folkdesign Tävling

FONTANA FOLKDESiGN 2025 Gör dig redo att plocka fram designstjärnan i dig! 0 VECKOR 0 DAGAR 0 TIMMAR 0 MINUTER...

Läs mer

Grilla Grekiskt

Känner du grilldoften? Toppa grillkvällarna i sommar med våra bästa grilltips. Hel halloumi på gallret, Grilloumi på spett och grillad feta...

Läs mer

#grillagrekiskt

Vill du synas här eller i våra sociala kanaler? Tagga oss!