GRILLA SAGANAKI? NEJ!

Saganaki är en härlig grekisk hårdost som sätter smak på de flesta sammanhang. Men grilla aldrig saganaki direkt på gallret! Vi har provat för att du ska slippa. Ta med dig en liten stekpanna till grillen och stek osten hel. Droppa lite citronsaft över den stekta osten och njut den medan den är varm. Ett perfekt tilltugg till drinken eller som förrätt.

1. HETTA UPP

Lägg osten i en upphettad stekpanna, utan smör eller olja.

2. STEK PÅ BÅDA SIDOR

Låt den steka ca 2,5 – 3 minuter utan att röra den. När kanterna har smält något, tryck till lite innan du vänder osten.

3. CITRON!

Ta upp osten försiktigt, pressa över citron och servera genast.

STEKA SAGANAKI

ALLA KNEPEN DU BEHÖVER FÖR ATT LYCKAS

SOMMAR ♥ saganaki

Fontana Saganaki 150 g

saganaki

I Grekland serveras osten oftast stekt tillsammans med en färsk citronklyfta att pressa över medan osten fortfarande är varm.

missa inte

Folkdesign Tävling

FONTANA FOLKDESiGN 2025 Gör dig redo att plocka fram designstjärnan i dig! 0 VECKOR 0 DAGAR 0 TIMMAR 0 MINUTER...

Läs mer

Grilla Grekiskt

Känner du grilldoften? Toppa grillkvällarna i sommar med våra bästa grilltips. Hel halloumi på gallret, Grilloumi på spett och grillad feta...

Läs mer

#grillagrekiskt

Vill du synas här eller i våra sociala kanaler? Tagga oss!