Saganaki är en härlig grekisk hårdost som sätter smak på de flesta sammanhang. Men grilla aldrig saganaki direkt på gallret! Vi har provat för att du ska slippa. Ta med dig en liten stekpanna till grillen och stek osten hel. Droppa lite citronsaft över den stekta osten och njut den medan den är varm. Ett perfekt tilltugg till drinken eller som förrätt.
1. HETTA UPP
Lägg osten i en upphettad stekpanna, utan smör eller olja.
2. STEK PÅ BÅDA SIDOR
Låt den steka ca 2,5 – 3 minuter utan att röra den. När kanterna har smält något, tryck till lite innan du vänder osten.
3. CITRON!
Ta upp osten försiktigt, pressa över citron och servera genast.
STEKA SAGANAKI
ALLA KNEPEN DU BEHÖVER FÖR ATT LYCKAS
SOMMAR ♥ saganaki
saganaki
I Grekland serveras osten oftast stekt tillsammans med en färsk citronklyfta att pressa över medan osten fortfarande är varm.