Frixos Papadopoulos kom till Sverige från ett krigsdrabbat Cypern år 1975. År 2016 har han med en stor dos envishet och hårt arbete lyckats integrera en helt okänd matkultur från sitt hemland och fått svensken att prova nya smaker genom sitt företag Fontana. Boken Halloumikungen visar hur en person som förlorat allt lyckats skapa ett nytt liv genom vilja, mod och matglädje.
Frixos Papadopoulos kom till Sverige från ett krigsdrabbat Cypern år 1975. År 2016 har han med en stor dos envishet och hårt arbete lyckats integrera en helt okänd matkultur från sitt hemland och fått svensken att prova nya smaker genom sitt företag Fontana. Boken Halloumikungen visar hur en person som förlorat allt lyckats skapa ett nytt liv genom vilja, mod och matglädje.
Cypern, sommaren 1974. När Frixos Papadopoulos packar bilen för semester kan han inte föreställa sig att det är sista gången han ser sitt hem. Men så bryter kriget mellan greker och turkar ut. Från att ha varit företagare och småbarnsfar blir han nu soldat.
Ett halvår senare lämnar familjen Cypern. De landar på Arlanda en isande kall februaridag 1975, övertygade om att det bara är för några månader. Så snart läget på Cypern återgått till det normala ska de resa hem igen. För hur ska de kunna leva i ett land långt uppe i norr, utan sol och värme – och utan olivolja och halloumi?
Fyrtio år senare har Frixos inte bara skapat ett nytt hem med sin familj. Han har också byggt upp företaget Fontana och lärt svenskarna att älska halloumi, ”gnisselosten” som den till en början kallades i folkmun. För sina insatser i svenskt näringsliv har han fått medalj av kungen.
Halloumikungen är en stark berättelse om förlust, passion och entreprenörskap. Den visar hur viljan kan försätta berg, även när tillvaron tycks hopplös och inspirerar oss att tro på den framtid vi själva är med och skapar
Swisha 179 kr (inkl. frakt) till nr 1236662944 med för- och efternamn som meddelande.
Boken kommer skickas med post senast 7 dagar efter beställning.
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA