Search
Kokt halloumi med tomatmarmelad

Kokt Halloumi med Tomatmarmelad

Kokt halloumi är en cypriotisk delikatess som de flesta av oss nog har missat – tills nu. Du kokar osten hel i vatten i 15–20 minuter tills den är alldeles mjuk och lite seg. Dra isär halloumin i ojämna bitar eller skär den i skivor och servera med ett par riktigt goda tillbehör, och kanske lite rostat bröd.

Psst…Receptet är gjort av Maro Papadopulou, Fontanas egen mästerkock, och kommer från boken Hej Halloumi. Där hittar du 40 oväntade och makalöst goda recept på halloumi.

TOMATMARMELAD TILL HALLOUMI

Till kokt halloumi passar det perfekt med en lagom söt marmelad med lite sting, någonstans mellan marmelad och chutney. Marmeladen också väldigt god på rostat bröd, scones eller till halloumikakan.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

  • Innehåller följande Fontana produkter

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • När är den färdig?

    fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott