Låt dig inspireras av den italienska brödsalladen panzanella, men med en grekisk twist. Skär brödet i grova bitar och lägg i en skål. Häll på en mild olivolja, så som Fontana Originalet, och vinäger. Blanda väl och låt dra i 30 minuter. Ta lite överbliven sallad, skär några tomater, skiva gurk- och rödlökssnuttar, strö över några ensamma oliver och lite fetaost. Ha brödet på toppen!
Det verkar vara en naturlag att det alltid blir några potatisar över. Ugnsrosta dem och du kommer älska den fina knölen ännu mer. Lägg potatisen i en form. Ringla över rikligt med olivolja. Strö över salt, peppar, timjan. Skjuts in i ugnen i cirka 30 minuter. Resultatet är en härlig potatis som är mjuk på insidan och krispig på utsidan. Precis som man vill ha den!
Överbliven penne kan kännas tråkigt. Fast det var innan pastachipsen dök upp på TikTok.
Värm ugnen till 225°, lägg pastan på en plåt. Strö över kryddor och finriven ost, gärna en ostkant. Ringla över olivolja och blanda väl. In i ugnen i cirka 25 minuter. Fetaoströra är smarrigt till.