Att följa med på Maros och Frixos Smakresa!
På Cypern och I Grekland är maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet. Man brukar saga att det ska vara enkelt att dela det goda!
Maro och Frixos Papadopoulou, grundare av Fontana, älskar grekisk matkultur, och sedan 1978 förser de hela Sverige med sin barndoms råvaror och smaker – fetaost, olivolja, halloumi, oliver och mycket mer. De har också gjort en 7,000 kilometer lång smakresa I syfte att utforska den lokala och genuina matkonsten i olika delar av Grekland och på Cypern. En resa som har tagit dem tillbaka till sitt hemland Cypern och runt hela Grekland – Aten, Grevena, Halkidiki, Kalamata, Kreta, Lesvos, Olympos, Thessalia och Thessaloniki. På vägen har de mött och lagat mat med fantastiska kunniga, matlagningspassionerade män och kvinnor, kockar, familjer, kvinnokooperativ – och som ett resultat av alla dessa möten har de samlat på sig en unik receptskatt.
Här delar Maro och Frixos med sig av sina fina upplevelser och de unika recepten. Traditionell, cypriotisk och grekisk mat direkt från dem som gör den allra bäst.
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA