- UPPTÄCK FONTANA
- Aktuellt
- PRODUKTER
- RECEPT
- VIN
- Kontakta Oss
- Press
Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag med rötter i Cypern och den grekiska matkulturen. Sedan 1978 har Frixos Papadopoulos med familj importerat livsmedel från Medelhavsområdet och introducerat nya smaker till svenska konsumenter.
När vi hämtade fetaosten och olivoljan från Grekland på 1980-talet var det för att vi ville dela med oss av det grekiska köket till Sverige. Precis som då är det matglädjen och passionen för mat som driver oss framåt. Även om vi redan har lyckats med att introducera många nya smaker i det svenska köket är vi långt ifrån klara med vår matmission. Nya smakupplevelser ligger alltid och puttrar i en gryta någonstans i världen, och som de smaksökare vi är kommer vi garanterat att leta upp dem..
Vår vision är lika stark och rotad som träden i de grekiska olivlundarna. Varje gång vi ser våra produkter på de svenska matborden förstår vi att det är många fler än vi som nu har olivolja i blodet. De fina råvarorna från Medelhavet talar för sig själva och vi tror att de är här för att stanna. Att sprida matglädje är vårt sätt att göra världen lite bättre, men framförallt mycket godare.
För oss är ursprung sĂĄ mycket mer än ett namn pĂĄ en förpackning. Det är genuint engagemang, djur som mĂĄr bra och rĂĄvaror som vi har smakat och doftat pĂĄ. Hela Fontanas grund vilar pĂĄ att dessa värden fĂĄr fortsätta vara viktiga. Vi strävar hela tiden efter att utöka vĂĄrt sortiment av ekologiska och hĂĄllbara produkter – vilket i sin tur ställer höga krav pĂĄ oss och vĂĄra leverantörer. Med god djurhĂĄllning, lokal produktion och mycket kärlek till rĂĄvaran kan vi med stolthet stĂĄ bakom vĂĄrt sortiment.