GOTT ATT
VETA OM

Grilloumi Logo Fontana

FONTANAS EGEN GRILLOST

Grilloumi är vår grillost efter eget familjerecept. Den finns i två varianter
och båda är otroligt goda, om vi får säga det själva.

Grillad grilloumi hör sommaren till. Grilla den hel eller tillsammans med smakkompisar på ett spett. Grilloumi gifter sig fint med andra smaker. Här hittar du allt du behöver veta för en härlig grillsommar. En garanterad smakfest väntar!

GREKISK GRILLOUMI®

tillverkas i Grekland av grekisk
mjölk från ko, får och get.

SVENSK GRILLOUMI®

tillverkas i Sverige av svensk mjölk
från norrländska kossor

GRILLOUMI® FUNKAR TILL SÅ MYCKET

Där du använder halloumi kan du använda Grilloumi. En fördel med Grilloumi är att den håller ihop bättre eftersom den inte är vikt.

NATURELL

Den salta, sega osten
passar perfekt
till alla sorters melon,
eller päron.

RIVEN I DEG/SMET

Gör brödet, köttbullarna
eller linsbiffarna
saftigare och mer
smakrika.

KOKT

Låt osten koka med i en
gryta, eller koka den i
vatten och skiva på
smörgås.

UGNSBAKAD

Baka osten som den är,
eller i folie med lite
citron och örtkryddor

FRITERAD

Nyfriterad halloumi smakar och smälter som en dröm. Dippa i olika röror.

GRILLAD ELLER STEKT

Det mesta som du gör
med kött, kan du göra
med halloumi.

RIVEN OVANPÅ

Strö över tacos, pizza,
gratäng eller sallad. Eller
kokt pasta!

SMAKKOMPISAR

GRILLAD PERSIKA • RUCCOLA • BASILIKA • MYNTA
CITRON • KAPRIS • CHILI • SOLTORKAD TOMAT • OLIVER • SÖTPOTATIS

5 FAKTA OM GRILLOUMI®

  • Svensk Grilloumi görs på svensk komjölk.

  • Grekisk Grilloumi görs på grekisk mjölk från ko, får och get.

  • Varje bit Grilloumi saltas och kryddas för hand.

  • Smältpunkten ligger på 135 °C, mot normala 55–80 °C. Perfekt att steka och grilla.

  • Halloumi kan både rivas, kokas och ugnsbakas. Prova!

HUR SMAKAR OCH KÄNNS
EN BRA GRILLOUMI® ?

  • Svensk Grilloumi görs på svensk komjölk.

  • Grekisk Grilloumi görs på grekisk mjölk från ko, får och get.

  • Varje bit Grilloumi saltas och kryddas för hand.

  • Smältpunkten ligger på 135 °C, mot normala 55–80 °C. Perfekt att steka och grilla.

  • Halloumi kan både rivas, kokas och ugnsbakas. Prova!

HUR TILLVERKAR MAN GRILLOUMI®?

Grilloumi Produktion

1

Mjölka

Mjölken kommer från gårdar i närheten av de två mejerierna. Från kor i Norrland respektive kor, får och getter i norra Grekland.

3

Värmebehandla

Ostmassan värmebehandlas i vassle vid över
90°C i minst 30 minuter, precis som när man
gör halloumi. Det gör att osten kan grillas utan
att den smälter.

5

Smak

Mjölkblandningen, tillverkningsmetoden,
myntan och saltet ger osten dess smak
och karaktär.

1

Mjölka

Mjölken kommer från gårdar i närheten av de två mejerierna. Från kor i Norrland respektive kor, får och getter i norra Grekland.

2

Ysta

Mjölken ystas med vegetabiliskt ystenzym.

3

Värmebehandla

Ostmassan värmebehandlas i vassle vid över 90°C i minst 30 minuter, precis som när man gör halloumi. Det gör att osten kan grillas utan att den smälter.

4

Karakteristisk form

Osten gjuts i formar. Salt och mynta sprids över osten.

5

Smak

Mjölkblandningen, tillverkningsmetoden, myntan och saltet ger osten dess smak och karaktär.

6

Packa och skicka

Osten packas och levereras.

2

Ysta

Mjölken ystas med
vegetabiliskt ystenzym.

4

Karakteristisk form

Osten gjuts i formar. Salt och mynta sprids över osten.

6

Packa och skicka

Osten packas och levereras.

missa inte

Det finns så mycket mer att lära om våra fantastiska grillostar

Halloumi 40 År

HURRA! HALLOUMI 40 ÅR. FOLKFEST HOS FONTANA 17 MAJ TID KVAR DAGAR TIMMAR MINUTER SEKUNDER FOLKFEST HOS FONTANA 17 MAJ...

Confirmation

Heja dig och lycka till! Psst. Glöm inte att spara dina kvitton. fyll på med grekiska vibbar redan idag! Hitta...

Apollo New

Vinn en resa till solen! Tävling för dig som älskar Grekland (och ost). Tack alla som har varit med och...