Grillad grilloumi hör sommaren till. Grilla den hel eller tillsammans med smakkompisar på ett spett. Grilloumi gifter sig fint med andra smaker. Här hittar du allt du behöver veta för en härlig grillsommar. En garanterad smakfest väntar!
tillverkas i Grekland av grekisk mjölk från ko, får och get.
SVENSK GRILLOUMI®
tillverkas i Sverige av svensk mjölk från norrländska kossor
GRILLOUMI®
FUNKAR TILL SÅ MYCKET
Där du använder halloumi kan du använda Grilloumi. En fördel med Grilloumi
är att den håller ihop bättre eftersom den inte är vikt.
NATURELL
Den salta, sega osten passar perfekt till alla sorters melon, eller päron.
RIVEN I DEG/SMET
Gör brödet, köttbullarna eller linsbiffarna saftigare och mer smakrika.
KOKT
Låt osten koka med i en gryta, eller koka den i vatten och skiva på smörgås.
UGNSBAKAD
Baka osten som den är, eller i folie med lite citron och örtkryddor
FRITERAD
Nyfriterad halloumi smakar och smälter som en dröm. Dippa i olika röror.
GRILLAD ELLER STEKT
Det mesta som du gör med kött, kan du göra med halloumi.
RIVEN OVANPÅ
Strö över tacos, pizza, gratäng eller sallad. Eller kokt pasta!
SMAKKOMPISAR
GRILLAD PERSIKA • RUCCOLA • BASILIKA • MYNTA
CITRON • KAPRIS • CHILI • SOLTORKAD TOMAT • OLIVER • SÖTPOTATIS
5 FAKTA OM GRILLOUMI®
Svensk Grilloumi görs på svensk komjölk.
Grekisk Grilloumi görs på grekisk mjölk från ko, får och get.
Varje bit Grilloumi saltas och kryddas för hand.
Smältpunkten ligger på 135 °C, mot normala 55–80 °C. Perfekt att steka och grilla.
Halloumi kan både rivas, kokas och ugnsbakas. Prova!
HUR SMAKAR OCH KÄNNS
EN BRA GRILLOUMI®
?
Svensk Grilloumi görs på svensk komjölk.
Grekisk Grilloumi görs på grekisk mjölk från ko, får och get.
Varje bit Grilloumi saltas och kryddas för hand.
Smältpunkten ligger på 135 °C, mot normala 55–80 °C. Perfekt att steka och grilla.
Halloumi kan både rivas, kokas och ugnsbakas. Prova!
HUR TILLVERKAR MAN GRILLOUMI®?
1
Mjölka
Mjölken kommer från gårdar i närheten av de
två mejerierna. Från kor i Norrland respektive
kor, får och getter i norra Grekland.
3
Värmebehandla
Ostmassan värmebehandlas i vassle vid över
90°C i minst 30 minuter, precis som när man
gör halloumi. Det gör att osten kan grillas utan
att den smälter.
5
Smak
Mjölkblandningen, tillverkningsmetoden,
myntan och saltet ger osten dess smak
och karaktär.
1
Mjölka
Mjölken kommer från gårdar i närheten av de
två mejerierna. Från kor i Norrland respektive
kor, får och getter i norra Grekland.
2
Ysta
Mjölken ystas med
vegetabiliskt ystenzym.
3
Värmebehandla
Ostmassan värmebehandlas i vassle vid över
90°C i minst 30 minuter, precis som när man
gör halloumi. Det gör att osten kan grillas utan
att den smälter.
4
Karakteristisk form
Osten gjuts i formar. Salt och mynta
sprids över osten.
5
Smak
Mjölkblandningen, tillverkningsmetoden,
myntan och saltet ger osten dess smak
och karaktär.
6
Packa och skicka
Osten packas och levereras.
2
Ysta
Mjölken ystas med
vegetabiliskt ystenzym.
4
Karakteristisk form
Osten gjuts i formar. Salt och mynta
sprids över osten.
6
Packa och skicka
Osten packas och levereras.
missa inte
Det finns så mycket mer att lära om våra fantastiska grillostar