Härligt frasiga, förpanerade och lätt friterade, värms enkelt i ugn eller i fritös. Snabbt, enkelt och oemotståndligt gott! Du hittar oss i frysdisken.
HALLOUMI FRIES
Värm i ugn 5–6 minuter i 180–200°C
HALLOUMI NUGGETS
Värm i ugn 12–15 minuter i 180–200°C
HALLOUMI FRIES
Fritera i olja 1–2 minuter i ca 180°C
HALLOUMI NUGGETS
Fritera i olja 3–5 minuter i ca 180°C
”Om du vill gära det riktigt enkelt för dig, använd våra färdiga dippar som Hummus och Tzatziki.”
Halloumi till Sverige
Smaksatt Halloumi
Grilloumi
Ekologisk Halloumi
EkologiskGrilloumi
Halloumiburgare
Halloumiburgare lanseras på MAX
Halloumiburgare DVH Fontana & MAX
Halloumiburgare ekologisk
Halloumiburgare - Årets Foodservicevara
Fontana säljer jul-halloumi
Lansering Fontana Fries & Nuggets
Fontanas grundare Frixos Papadopoulos var först i Sverige med att lansera halloumi i mitten av 80-talet. Det tog några år innan den slog igenom, men i dag finns den så gott som i varje svenskt hushåll. Hela historien om Fontana är ett livslångt arbete och för det har Frixos tagit emot medalj av självaste kung Carl XVI Gustav och fått en rad fina priser. Halloumi är Cyperns nationalost och har anor från 1400-talet så det är inte konstigt att den blivit en nationell symbol och stolthet. Den tillverkas utav en blandning av ko-, får- och getmjölk. Varje ost viks för hand på mitten med lite mynta och havssalt. Halloumi är ett registrerat ordmärke inom EU och osten ska traditionsenligt tillverkas på Cypern av cypriotisk mjölkråvara, inget annat. Man kan njuta osten på en mängd olika sätt, riven över pasta, stekt, grillad eller precis som den är tillsammans med vattenmelon en varm sommardag. Variationsmöjligheterna för halloumi är oändliga.
Halloumi har vunnit våra svenska hjärtan och är en storsäljare. I Sverige köper vi halloumi för 504 miljoner kronor och det motsvarar hela 3,7 miljoner kg och det är 19 miljoner förpackningar. Vi svenskar fullkomligt älskar detta cypriotiska mathantverk. Inte undra på att Sverige, förutom Cypern, är det land som äter mest halloumi (per capita) i världen.
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA