Fontanas grundare Frixos Papadopoulos var först i Sverige med att lansera halloumi i mitten av 80-talet. Det tog några år innan den slog igenom, men i dag finns den så gott som i varje svenskt hushåll. Hela historien om Fontana är ett livslångt arbete och för det har Frixos tagit emot medalj av självaste kung Carl XVI Gustav och fått en rad fina priser. Halloumi är Cyperns nationalost och har anor från 1400-talet så det är inte konstigt att den blivit en nationell symbol och stolthet. Den tillverkas utav en blandning av ko-, får- och getmjölk. Varje ost viks för hand på mitten med lite mynta och havssalt. Halloumi är ett registrerat ordmärke inom EU och osten ska traditionsenligt tillverkas på Cypern av cypriotisk mjölkråvara, inget annat. Man kan njuta osten på en mängd olika sätt, riven över pasta, stekt, grillad eller precis som den är tillsammans med vattenmelon en varm sommardag. Variationsmöjligheterna för halloumi är oändliga.