FESTEN KAN BÖRJA!

FRASIGA SNACKS I FRYSDISKEN

NYHET! HALLOUMI FRIES & NUGGETS

Härligt frasiga, förpanerade och lätt friterade, värms enkelt i ugn eller i fritös. Snabbt, enkelt och oemotståndligt gott! Du hittar oss i frysdisken.

FONTANA HALLOUMI NUGGETS

Härligt frasiga, lätt förpanerade och med en kärna av äkta halloumi. Det är ljuvliga munsbitar som är perfekta när du vill laga något snabbt och enkelt, de är dessutom vegetariska och passar både stora och små. Njut tillsammans med en god dipp. Ljuvligt goda!

FONTANA HALLOUMI FRIES

Oemotståndliga i all sin frasighet njuter du dem varma som snacks eller del av en måltid tillsammans med en god dipp till exempel en krämig hummus eller tzatziki. Härligt krispiga och gyllene med en kärna av äkta halloumi. De enda du behöver är att värma dem och vi tror du kommer hitta en ny favorit.

TILLAGNING SNABBT, ENKELT OCH GOTT!

HALLOUMI FRIES
Värm i ugn 5–6 minuter i 180–200°C
HALLOUMI NUGGETS
Värm i ugn 12–15 minuter i 180–200°C

HALLOUMI FRIES
Fritera i olja 1–2 minuter i ca 180°C
HALLOUMI NUGGETS
Fritera i olja 3–5 minuter i ca 180°C

”Om du vill gära det riktigt enkelt för dig, använd våra färdiga dippar som Hummus och Tzatziki.

FÖRST I SVERIGE MED HALLOUMI

1984

Halloumi till Sverige

2009

Smaksatt Halloumi

2009

Grilloumi

2010

Ekologisk Halloumi

2010

EkologiskGrilloumi

2013

Halloumiburgare

2017

Halloumiburgare lanseras på MAX

2017

Halloumiburgare DVH Fontana & MAX

2017

Halloumiburgare ekologisk

2018

Halloumiburgare - Årets Foodservicevara

2018

Fontana säljer jul-halloumi

2019

Lansering Fontana Fries & Nuggets

Fontanas grundare Frixos Papadopoulos var först i Sverige med att lansera halloumi i mitten av 80-talet. Det tog några år innan den slog igenom, men i dag finns den så gott som i varje svenskt hushåll. Hela historien om Fontana är ett livslångt arbete och för det har Frixos tagit emot medalj av självaste kung Carl XVI Gustav och fått en rad fina priser. Halloumi är Cyperns nationalost och har anor från 1400-talet så det är inte konstigt att den blivit en nationell symbol och stolthet. Den tillverkas utav en blandning av ko-, får- och getmjölk. Varje ost viks för hand på mitten med lite mynta och havssalt. Halloumi är ett registrerat ordmärke inom EU och osten ska traditionsenligt tillverkas på Cypern av cypriotisk mjölkråvara, inget annat. Man kan njuta osten på en mängd olika sätt, riven över pasta, stekt, grillad eller precis som den är tillsammans med vattenmelon en varm sommardag. Variationsmöjligheterna för halloumi är oändliga.

VÄRLDENS FÖRSTA EKOLOGISKA HALLOUMI

År 2010 går Frixos dröm om att kunna erbjuda svenska folket en ekologisk version av sin favoritost gick i uppfyllelse. Fontanas grundare Frixos Papadopoulos var tidigt intresserad av ekologi och ekologiska produkter. Men eftersom det ovanligt med ekologisk produktion i hans hemland Cypern, var det svårt att producera det han alltid drömt om – ekologisk halloumi! Han kontaktade då sin vän sedan 40 år, som driver en farm, och tillsammans utvecklade de Cyperns första ekologiska farm. Det fina samarbetet påbörjades för mer än 10 år sedan, och idag används den ekologiska mjölken från farmens får, getter och Jerseykor exklusivt till Fontanas ekologiska grillostar. Tack vare Frixos passion för ekologi blev Fontana, 2010, först i världen med att lansera ekologisk halloumi och Grilloumi® producerad på Cypern.

VI ÄLSKAR HALLOUMI

Halloumi har vunnit våra svenska hjärtan och är en storsäljare. I Sverige köper vi halloumi för 504 miljoner kronor och det motsvarar hela 3,7 miljoner kg och det är 19 miljoner förpackningar. Vi svenskar fullkomligt älskar detta cypriotiska mathantverk. Inte undra på att Sverige, förutom Cypern, är det land som äter mest halloumi (per capita) i världen.