Bougatsa kaka gjord på mannagrynskräm och filodeg Recept

Bougatsa

Bougatsa är en klassisk cypriotisk paj gjord på filodeg och vaniljkryddad mannagrynskräm. Den frasiga desserten kan serveras varm eller kall, gärna med en skopa hemlagad vaniljglass.

På Cypern och i Grekland kan man få bougatsa och andra frestande kakor, pajer och bakverk redan till frukost. Bougatsa är på många sätt en mild dröm av krämig vanilj, men citronsmaken gör att det söta inte tar över. Tänk på att dela upp pajen i portionsbitar innan du gräddar den, och pudra gärna lite florsocker och kanel ovanpå när det varma mästerverket kommer ut ur ugnen. Servera din bougatsa som ett ovanligt gott fika eller en maffig dessert! Visste du att ”filo” betyder ”vän” på grekiska? Samla några riktigt goda vänner runt din filodegspaj.

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Skriv ut & Mejla

Share on print
Share on email

Ingredienser

 • Innehåller följande Fontana produkter

  Fontana Grekisk Filodeg - Fryst 450 g

  Grekisk Filodeg – Fryst

  Läs Mer

  I SAMARBETE MED GASTROFY

  Gör så här

 • fontana_watchCreated with Sketch.

  Start timer

  Laga något gott

  Dadelbollar

  Även vi hoppar gärna på raw-trenden genom att bjuda på våra utsökta dadel- och kokostryfflar. En snabb och nyttig fika till barnen som även de

  LÄS MER >
  Äppelrullar Recept

  Äppelrullar

  Lär dig baka härligt spröda filorullar fyllda med kanelkryddade äpplen och aprikos. En grekisk tolkning av tysk strudel med mycket fras och smak!

  LÄS MER >