Search
Coq Au Vin På Julkalkon Och Glögg Med Kalamon-Oliver Recept

Coq au Vin på julkalkon och glögg med kalamon-oliver

En grekisk-fransk fusionsrätt med en touch av svensk jultradition! Ut med skinkan och in med kalkonen i år. Eller kanske bjuda på både skinka och kalkon? I vårt recept på Coq Au Vin använder vi färdiglagat kalkonkött och rökt sidfläsk som smaksatts med glögg istället för vanligt rödvin. Den grekiska touchen kommer i form av stora saftiga Kalamon-oliver. Servera med rosmarin- och timjankryddad potatis.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

4-6 Portioner
  • Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Oliver Kalamata Ekologiska utan kärna300 g

    Oliver Kalamata Ekologiska med kärna

    Läs Mer
    Fontana One Olivolja 1 litre

    One Olivolja

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Grillad Sheftaliakorv Recept

    Grillad sheftaliakorv

    Sheftalia är en cypriotisk variant på färsspett med mycket kryddor och smak. Ett kul och lite annorlunda inslag på grillgallret som garanterat kommer att imponera.

    LÄS MER >
    Köttbullar Med Saganaki Recept

    Köttbullar med Saganaki

    Ett klassiskt recept på svenska köttbullar med en liten tvist. Vi har nämligen valt att fylla köttbullarna med grekisk saganakiost. Fantastiskt gott och ett lite

    LÄS MER >
    Grillad Biff Med Tahini Recept

    Grillad biff med tahini

    Vår grillade ryggbiff får en lite nötigare smak när den paras ihop med tahini sesamfrösås. Serveras på en bädd av färska ruccolablad och hackade oliver

    LÄS MER >