Coq Au Vin På Julkalkon Och Glögg Med Kalamon-Oliver Recept

Coq au Vin på julkalkon och glögg med kalamon-oliver

En grekisk-fransk fusionsrätt med en touch av svensk jultradition! Ut med skinkan och in med kalkonen i år. Eller kanske bjuda på både skinka och kalkon? I vårt recept på Coq Au Vin använder vi färdiglagat kalkonkött och rökt sidfläsk som smaksatts med glögg istället för vanligt rödvin. Den grekiska touchen kommer i form av stora saftiga Kalamon-oliver. Servera med rosmarin- och timjankryddad potatis.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

4-6 Portioner
  • Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Oliver Kalamata Ekologiska utan kärna300 g

    Oliver Kalamata Ekologiska med kärna

    Läs Mer
    Fontana One Olivolja 1 litre

    One Olivolja

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Grillad Sheftaliakorv Recept

    Grillad sheftaliakorv

    Sheftalia är en cypriotisk variant på färsspett med mycket kryddor och smak. Ett kul och lite annorlunda inslag på grillgallret som garanterat kommer att imponera.

    LÄS MER >
    Tournedos med sparris recept

    Tournedos med sparris

    Tournedos är mittenbiten eller ”hjärtat” på en oxfilé, ett tjockt och mört kött som man kan steka eller grilla. Här får den sällskap av smörstekt

    LÄS MER >