Dakos – Grekiska skorpor med tomat och feta
Dakos – Grekiska Skorpor Med Tomat Och Feta Recept

Dakos – Grekiska skorpor med tomat och feta

Dakos är en grekisk fullkornsskorpa från Kreta som påminner lite om bruschettan men är en matigare variant. Här toppas den med tomat, fetaost, kapris och oliver. Serveras som förrätt, mellanmål eller en lättare smårätt.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

6 Portioner
  • Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Feta Originalet|Fontana Fetaost från Grekland 150g

    Feta Originalet

    Läs Mer
    Fontana Olivolja Original Extra Virgin 500 ml

    Olivolja Originalet Extra Virgin 500ml

    Läs Mer
    Fontana Oliver Kalamon Urkärnade Ekologiska 290 g

    Oliver Kalamata Urkärnade Ekologiska

    Läs Mer
    Fontana Oliver Halkidiki Urkarnade Ekologiska 290 g

    Oliver Halkidiki Urkärnade Ekologiska

    Läs Mer
    Kapris små fina - Fontana 150 g

    Kapris små fina

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Varm Potatissallad Recept

    Varm potatissallad

    Här kommer ett favoritrecept på varm potatissallad med kronärtskockor, soltorkade tomater och äkta fetaost från Fontanas solvarma skafferier. Passar perfekt på buffébordet i sommar eller

    LÄS MER >
    Bakad fetaostsallad Recept

    Bakad fetaostsallad

    Fetaost blir härligt krämig när man ugnsbakar den. Koka lite pasta, baka lite ost och gör en sallad fylld av somriga grekiska smaker. Oliver och

    LÄS MER >
    Fetaostgratinerade Räkor Recept

    Fetaostgratinerade räkor

    Ugnsgratinerade räkor i paprikakryddad tomat- och vitlökssås som toppats med smulad fetaost. En lite lyxigare vegetarisk rätt som går snabbt att förbereda. Servera gärna med

    LÄS MER >