Dakos – Grekiska Skorpor Med Tomat Och Feta Recept

Dakos – Grekiska skorpor med tomat och feta

Dakos är en grekisk fullkornsskorpa från Kreta som påminner lite om bruschettan men är en matigare variant. Här toppas den med tomat, fetaost, kapris och oliver. Serveras som förrätt, mellanmål eller en lättare smårätt.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

6 Portioner
  • Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Feta Originalet|Fontana Fetaost från Grekland 150g

    Feta Originalet

    Läs Mer
    Fontana Olivolja Originalet 500 ml

    Olivolja Originalet Extra Virgin 500ml

    Läs Mer
    Fontana Oliver Kalamon Urkärnade Ekologiska 290 g

    Oliver Kalamata Urkärnade Ekologiska

    Läs Mer
    Fontana Oliver Halkidiki Urkarnade Ekologiska 290 g

    Oliver Halkidiki Urkärnade Ekologiska

    Läs Mer
    Kapris små fina - Fontana 150 g

    Kapris små fina

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Fetaostgratinerade Räkor Recept

    Fetaostgratinerade räkor

    Ugnsgratinerade räkor i paprikakryddad tomat- och vitlökssås som toppats med smulad fetaost. En lite lyxigare vegetarisk rätt som går snabbt att förbereda. Servera gärna med

    LÄS MER >
    Grekisk Sallad Recept

    Äkta Grekisk sallad

    En äkta grekisk sallad med allt det goda från våra bördiga ömarker. Servera som lunch tillsammans med ett gott bröd, eller som tillbehör till kött,

    LÄS MER >
    Varm Caprese Recept

    Varm caprese

    En klassisk tomat- och mozzarellasallad från norra Italien som kryddas med basilika och rejäla mängder olivolja. Passar utmärkt på mezebordet eller som tillbehör till sommarens

    LÄS MER >