Dakos – Grekiska skorpor med tomat och feta
Dakos – Grekiska Skorpor Med Tomat Och Feta Recept

Dakos – Grekiska skorpor med tomat och feta

Dakos är en grekisk fullkornsskorpa från Kreta som påminner lite om bruschettan men är en matigare variant. Här toppas den med tomat, fetaost, kapris och oliver. Serveras som förrätt, mellanmål eller en lättare smårätt.

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Skriv ut & Mejla

Share on print
Share on email

Ingredienser

6 Portioner
  • Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Feta Originalet|Fontana Fetaost från Grekland 150g

    Feta Originalet

    Läs Mer
    Fontana Olivolja Original Extra Virgin 500 ml

    Olivolja Originalet Extra Virgin 500ml

    Läs Mer
    Fontana Oliver Kalamon Urkärnade Ekologiska 290 g

    Oliver Kalamata Urkärnade Ekologiska

    Läs Mer
    Fontana Oliver Halkidiki Urkarnade Ekologiska 290 g

    Oliver Halkidiki Urkärnade Ekologiska

    Läs Mer
    Fontana Kapris små fina 150 g

    Kapris små fina

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Fetaostgratinerade Räkor Recept

    Fetaostgratinerade räkor

    Ugnsgratinerade räkor i paprikakryddad tomat- och vitlökssås som toppats med smulad fetaost. En lite lyxigare vegetarisk rätt som går snabbt att förbereda. Servera gärna med

    LÄS MER >
    Sesampanerad Fetaost Recept

    Sesampanerad Fetaost

    Ett enkelt recept på stekt fetaost med sesamfröskal. Sesamfröna ger osten en lite nötigare smak. Serveras varm och med några droppar honung. Perfekt som förrätt

    LÄS MER >

    Vattenmelonsallad

    En härligt läskande melonsallad säger ingen nej till i sommar. Här får den sällskap av grillad halloumi, krispiga pinjenötter och lime. Ju mognare melon desto

    LÄS MER >