Fikon och dadlar kokta i kryddigt vin och metaxa recept

Fikon och dadlar – kokta i kryddigt vin och metaxa

En efterrätt som bjuder på varma, kryddiga eftertoner. Våra fikon och dadlar har fått koka sig mjuka i grekiskt rödvin och starksprit med glöggkryddor! Servera direkt med en stor klick vaniljyoghurt eller bevara i burk och plocka fram vid speciella tillfällen.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

6-8 Portioner
  • Innehåller följande Fontana produkter

    Färska Dadlar Ekologiska

    Läs Mer
    Fontana Äkta Grekisk Yoghurt 0%

    Äkta Grekisk Yoghurt 0%

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Bougatsa kaka gjord på mannagrynskräm och filodeg Recept

    Bougatsa

    Bougatsa är en klassisk cypriotisk paj gjord på filodeg och vaniljkryddad mannagrynskräm. Den frasiga desserten kan serveras varm eller kall, gärna med en skopa hemlagad

    LÄS MER >
    Äppelrullar Recept

    Äppelrullar

    Lär dig baka härligt spröda filorullar fyllda med kanelkryddade äpplen och aprikos. En grekisk tolkning av tysk strudel med mycket fras och smak!

    LÄS MER >