Gyllenbrun Zucchini Keftedes på en tallrik med smulad feta på toppen

Zucchinibullar – Kolokitho Keftedes

Ni kanske känner till keftedes – den grekiska släktingen till svenska köttbullar eller turkisk köfte. Kryddiga och goda serveras de oftast som mezedes eller som förrätt. Här ser ni en vegetarisk variant tillagad med zucchini.  Zucchinin rivs ner och blandas med smulad feta, ägg och en salig blandning kryddor och formas sedan till nätta små bullar. Urgod variant till en klassisk rätt!

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

4-6 Portioner
  • till fritering

    Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Feta Originalet|Fontana Fetaost från Grekland 150g

    Feta Originalet

    Läs Mer
    Fontana One Olivolja 1 litre

    One Olivolja

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Hummustallrik Recept

    Hummustallrik

    Världens populäraste kikärtsröra kommer till sin rätt på denna härliga tallrik med halloumi, granatäpple, rödlök och olivolja. En lätt och hälsosam förrätt som serveras med

    LÄS MER >
    Honung Och Senapsdipp Recept

    Honung och senapsdipp

    En supergod yogurtdipp med honung och senap som du rör ihop på bara någon minut! Doppa halloumi-fries, potatischips, grönsaker eller kroketter. Det perfekta tillbehöret till

    LÄS MER >
    Lime Och Sesamdipp Recept

    Lime och sesamdipp

    En härligt syrlig dipp som är så fantastiskt enkel och så fantastiskt god! Doppa grönsaker, chips, bröd, kroketter eller halloumi-fries. Det perfekta tillbehöret till dina

    LÄS MER >