Gyllenbrun Zucchini Keftedes på en tallrik med smulad feta på toppen

Zucchinibullar – Kolokitho Keftedes

Ni kanske känner till keftedes – den grekiska släktingen till svenska köttbullar eller turkisk köfte. Kryddiga och goda serveras de oftast som mezedes eller som förrätt. Här ser ni en vegetarisk variant tillagad med zucchini.  Zucchinin rivs ner och blandas med smulad feta, ägg och en salig blandning kryddor och formas sedan till nätta små bullar. Urgod variant till en klassisk rätt!

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

4-6 Portioner
  • till fritering

    Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Feta Originalet|Fontana Fetaost från Grekland 150g

    Feta Originalet

    Läs Mer
    Fontana One Olivolja 1 litre

    One Olivolja

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Ägghalvor Med Oliver Recept

    Ägghalvor med oliver

    En enkel förrätt som du fixar på bara någon minut. Toppa ägghalvorna med solmogna kalamataoliver och ringla lite olivolja över. Härligt gott på buffébordet!

    LÄS MER >
    Köttfärsrullar Recept

    Köttfärsrullar

    Krispiga filodegsrullar som fyllts med en kryddig nötfärsfyllning. Fantastiskt gott som plockrätt på mezebordet. Kan också serveras som förrätt tillsammans med med tzatziki och en

    LÄS MER >