Bläckfisk i vinägermarinad
Bläckfiskarmar i vinägersås på grekisk taverna, serverad med några glas ouzo

Bläckfisk i vinägermarinad

Bläckfisk är en härligt mjuk upplevelse bara den får koka tillräckligt länge. En marinad av god olivolja och vinäger ger bläckfisken både mer smak och syra. Servera med bröd och en mild röra som fava, precis som på tavernan.

På tavernorna i Grekland hittar man ofta bläckfisk på menyn. Grekiska restauranger serverar bläckfisk som i vårt recept, kokt i marinad, men även grillad eller som ingrediens i grytor och pastasåser. Tänk på att låta bläckfisken koka tills den är riktigt mjuk, och servera den med vinägersåsen. Gör en rejäl sats eftersom rätten håller flera dagar i kylskåp. Bläckfisken gör sig perfekt till fava med ett gott bröd och en sallad.

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Skriv ut & Mejla

Share on print
Share on email

Ingredienser

4-6 Portioner
  • Sås

    Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Olivolja Original Extra Virgin 500 ml

    Olivolja Originalet Extra Virgin 500ml

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Stekt ansjovis, ett frasigt recept på färsk fisk

    Stekt ansjovis

    Gillar du fisk? Det här är ett snabbt och enkelt recept på hur du steker färsk ansjovis, en populär rätt i Grekland. Servera fisken direkt

    LÄS MER >
    Grillade sardiner med olivolja och citron Recept

    Grillade sardiner

    En populär medelhavsrätt som ofta serveras med annat smått och gott. Sardinerna grillas krispiga på galler eller i ugn. Se bara till att ha olivolja

    LÄS MER >