Bläckfiskarmar i vinägersås på grekisk taverna, serverad med några glas ouzo

Bläckfisk i vinägermarinad

Bläckfisk är en härligt mjuk upplevelse bara den får koka tillräckligt länge. En marinad av god olivolja och vinäger ger bläckfisken både mer smak och syra. Servera med bröd och en mild röra som fava, precis som på tavernan.

På tavernorna i Grekland hittar man ofta bläckfisk på menyn. Grekiska restauranger serverar bläckfisk som i vårt recept, kokt i marinad, men även grillad eller som ingrediens i grytor och pastasåser. Tänk på att låta bläckfisken koka tills den är riktigt mjuk, och servera den med vinägersåsen. Gör en rejäl sats eftersom rätten håller flera dagar i kylskåp. Bläckfisken gör sig perfekt till fava med ett gott bröd och en sallad.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

4-6 Portioner
  • Sås

    Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Olivolja Originalet 500 ml

    Olivolja Originalet Extra Virgin 500ml

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Fetaostgratinerade Räkor Recept

    Fetaostgratinerade räkor

    Ugnsgratinerade räkor i paprikakryddad tomat- och vitlökssås som toppats med smulad fetaost. En lite lyxigare vegetarisk rätt som går snabbt att förbereda. Servera gärna med

    LÄS MER >
    Stekt ansjovis, ett frasigt recept på färsk fisk

    Stekt ansjovis

    Gillar du fisk? Det här är ett snabbt och enkelt recept på hur du steker färsk ansjovis, en populär rätt i Grekland. Servera fisken direkt

    LÄS MER >