Flaounes – cypriotiskt bröd

Flaounes är ett traditionellt påskbröd från Cypern som är så fantastiskt gott att det bakas året om i familjekök och bagerier. Här bjuder vi på vårt eget recept med halloumi och grilloumiost från Fontanaskafferiet samt grevé som ger brödet en extra kryddig karaktär. Lycka till med bakningen!

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

20-25 Portioner
  • Fyllning:

    Topping:

    Innehåller följande Fontana produkter

    97038 Grilloumi Grekisk Stek-och Grillost 200 g

    Grilloumi Original 200 g

    Läs Mer
    Fontana Halloumi Originalet PDO 200g

    Halloumi Originalet 200 g

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

    Deg

    Fyllning

    Montering

    Tips

    fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Bröd Från Xiliato Recept

    Bröd från Xiliato

    Laga eget bröd på grekiskt manér! Det här brödet kommer från den lilla cypriotiska bergsbyn Xiliatos där grundaren till Fontana, Frixos Papadopoulos, växte upp. Ett

    LÄS MER >
    Olivbröd Recept

    Olivbröd

    Ett gott grekiskt lantbröd som passar perfekt till både sallader och soppor. Ringla gärna över lite extra olivolja, ett par droppar balsamvinäger och en gnutta

    LÄS MER >