Friterade kakor

Lalagia är grekiska kakor som bakas i trakterna kring Kalamata, framförallt till jul. De friterade kakorna kan serveras med fetaost och honung eller pudrade med florsocker och kanel. Receptet kan variera från by till by och från familj till familj, och även vi har vårt eget familjerecept.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

15-20 Portioner

Fördeg

Deg

Kryddvatten

Innehåller följande Fontana produkter

Fontana One Olivolja 1 litre

One Olivolja

Läs Mer

I SAMARBETE MED GASTROFY

Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Kataifirullar recept

    Kataifirullar

    Läckert spröda små bitar fyllda med pistachnötter, valnötter och kanel. Gillar du inte pistachnötter går det bra att byta ut mot mandel. En klassisk kondisbit

    LÄS MER >
    Baklava Recept

    Baklava

    Baklava är en härligt frasig och söt mandel- och nötkaka gjord på filodeg. Varje grekisk familj har sitt eget recept. Här bjuder vi på vårt!

    LÄS MER >