Baklava är en härligt frasig och söt mandel- och nötkaka gjord på filodeg. Varje grekisk familj har sitt eget recept. Här bjuder vi på vårt! Baklava är en ovanligt fin kaka till fikat eller en magisk dessert med en skopa vaniljglass.

Baklava är en härligt frasig och söt mandel- och nötkaka gjord på filodeg. Varje grekisk familj har sitt eget recept. Här bjuder vi på vårt! Baklava är en ovanligt fin kaka till fikat eller en magisk dessert med en skopa vaniljglass.
Många länder runt Medelhavet har sin variant, men för oss är baklava en grekisk kaka. Och vilken kaka! Det klassiska receptet innehåller hackade nötter, mandlar och smält smör mellan lager av filodeg som bakas i långpanna. Hemligheten bakom baklavan är sockerlagen. När kakan är gräddad är den fortfarande bara en kaka. Det är när du häller sockerlagen över, och den absorberas av alla filodegslagren, som den blir en baklava. Förutom att den är oemotståndligt god i all sin frasighet, ser den också trevlig ut. Därför är baklava perfekt på fikabordet, buffébordet, julbordet eller varför inte som dessert? Då gör den sig bäst med en rejäl skopa hemgjord vaniljglass. Blir det något över kan man förvara baklava i 2 veckor i en kakburk i rumstemperatur eller i 3 månader i frysen.
Dela
Skriv ut & Mejla
En skvätt olivolja ger dina chokladdesserter en helt ny karaktär. Nyckeln är att använda produkter av hög kvalitet. I det här receptet har vi valt
Dadlar är en basingrediens i det grekiska köket och används mycket i desserter och bakverk. Här kommer ett klassiskt raw-recept där dadlarna har fyllts med
Krämig och len dessertkräm gjord på vaniljkokt grädde, honung och fetaost. I det här receptet har vi spetsat krämen med Cointreau men självklart går det
Detta är kanske en lite oväntad smakkombination är otroligt god. Sötman i glassen, det lite peppriga i olivoljan ihop med saltet smakar fantastiskt.
Lalagia är grekiska kakor som bakas i trakterna kring Kalamata, framförallt till jul. De friterade kakorna kan serveras med fetaost och honung eller pudrade med
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök. .
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2021 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA