fbpx
Köttbullar i tomatsås – Keftedes me saltsa
Köttbullar i tomatsås med örtkryddor Recept

Köttbullar i tomatsås – Keftedes me saltsa

Sugen på köttbullar i tomatsås? Ta ut svängarna med saftiga grekiska keftedes av nöt- och fläskfärs. I vårt recept ryms både örtkryddor och spiskummin. Fixa middagen med ris eller potatis och en grönsallad.

Keftedes i tomatsås är lika vanligt i Grekland som köttbullar med potatismos är i Sverige. Våra keftedes får sin smak av örtkryddor från Medelhavet och spiskummin som ger värme och kryddighet. Tomatsåsen får koka ihop lite och följer sedan med köttbullarna in i ugnen. För ännu mer smak kan du smula över fetaost innan du serverar.

Hur vill du ha dina keftedes? Kanske i varma pitabröd med färska grönsaker, eller med en klassisk grekisk sallad med fetaost. Du kan också prova att göra vegetariska keftedes med vegofärs. Det är väldigt svårt att göra fel med goda köttbullar.

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Skriv ut & Mejla

Share on print
Share on email

Ingredienser

6-8 Portioner

Köttbullar

Tomatsås

Innehåller följande Fontana produkter

Fontana Olivolja Original Extra Virgin 500 ml

Olivolja Originalet Extra Virgin 500ml

Läs Mer

I SAMARBETE MED GASTROFY

Gör så här

Köttbullar: 

Tomatsås:

fontana_watchCreated with Sketch.

Start timer

Laga något gott