Köttbullar i tomatsås med örtkryddor Recept

Köttbullar i tomatsås – Keftedes me saltsa

Sugen på köttbullar i tomatsås? Ta ut svängarna med saftiga grekiska keftedes av nöt- och fläskfärs. I vårt recept ryms både örtkryddor och spiskummin. Fixa middagen med ris eller potatis och en grönsallad.

Keftedes i tomatsås är lika vanligt i Grekland som köttbullar med potatismos är i Sverige. Våra keftedes får sin smak av örtkryddor från Medelhavet och spiskummin som ger värme och kryddighet. Tomatsåsen får koka ihop lite och följer sedan med köttbullarna in i ugnen. För ännu mer smak kan du smula över fetaost innan du serverar.

Hur vill du ha dina keftedes? Kanske i varma pitabröd med färska grönsaker, eller med en klassisk grekisk sallad med fetaost. Du kan också prova att göra vegetariska keftedes med vegofärs. Det är väldigt svårt att göra fel med goda köttbullar.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

6-8 Portioner

Köttbullar

Tomatsås

Innehåller följande Fontana produkter

Fontana Olivolja Originalet 500 ml

Olivolja Originalet Extra Virgin 500ml

Läs Mer

I SAMARBETE MED GASTROFY

Gör så här

Köttbullar: 

Tomatsås:

fontana_watchCreated with Sketch.

Start timer

Laga något gott

Lammspett med grillat bröd recept

Lammspett med grillat bröd

Marinerade lammspett som får grilla sig möra på grillgallret. Servera i pitabröd med krispiga grönsaker eller direkt på tallriken tillsammans med en god sallad och

LÄS MER >
Grillad Biff Med Tahini Recept

Grillad biff med tahini

Vår grillade ryggbiff får en lite nötigare smak när den paras ihop med tahini sesamfrösås. Serveras på en bädd av färska ruccolablad och hackade oliver

LÄS MER >