Köttbullar i tomatsås med örtkryddor Recept

Köttbullar i tomatsås – Keftedes me saltsa

Sugen på köttbullar i tomatsås? Ta ut svängarna med saftiga grekiska keftedes av nöt- och fläskfärs. I vårt recept ryms både örtkryddor och spiskummin. Fixa middagen med ris eller potatis och en grönsallad.

Keftedes i tomatsås är lika vanligt i Grekland som köttbullar med potatismos är i Sverige. Våra keftedes får sin smak av örtkryddor från Medelhavet och spiskummin som ger värme och kryddighet. Tomatsåsen får koka ihop lite och följer sedan med köttbullarna in i ugnen. För ännu mer smak kan du smula över fetaost innan du serverar.

Hur vill du ha dina keftedes? Kanske i varma pitabröd med färska grönsaker, eller med en klassisk grekisk sallad med fetaost. Du kan också prova att göra vegetariska keftedes med vegofärs. Det är väldigt svårt att göra fel med goda köttbullar.

Dela

Skriv ut & Mejla

Ingredienser

6-8 Portioner

Köttbullar

Tomatsås

Innehåller följande Fontana produkter

Fontana Olivolja Originalet 500 ml

Olivolja Originalet Extra Virgin 500ml

Läs Mer

I SAMARBETE MED GASTROFY

Gör så här

Köttbullar: 

Tomatsås:

fontana_watchCreated with Sketch.

Start timer

Laga något gott

Lammfarsbullar Med Halloumi Recept

Lammfarsbullar med halloumi

Ett lite lyxigare alternativ till de klassiska köttbullarna! Här har nötfärsen bytts ut mot lammfärs och bullarna har fyllts med krämig halloumiost. Servera tillsammans med

LÄS MER >
Grillad Sheftaliakorv Recept

Grillad sheftaliakorv

Sheftalia är en cypriotisk variant på färsspett med mycket kryddor och smak. Ett kul och lite annorlunda inslag på grillgallret som garanterat kommer att imponera.

LÄS MER >