Kourabiedes – smörkakor
Kourabiedes - Smörkakor Recept

Kourabiedes – smörkakor

Kourabiedes är klassiska småkakor från Grekland med mycket smör och en stänk cognac eller Metaxa. Vill du baka till barnen kan du förstås undvika spriten och istället smaksätta med apelsinjuice. Ljuvliga att servera till fikat eller julens dessertbord tillsammans med en klick varm hjortronsylt.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest

Skriv ut & Mejla

Dela på print
Dela på email

Ingredienser

35-40 Portioner
  • Innehåller följande Fontana produkter

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • Tips

    fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Äppelrullar Recept

    Äppelrullar

    Lär dig baka härligt spröda filorullar fyllda med kanelkryddade äpplen och aprikos. En grekisk tolkning av tysk strudel med mycket fras och smak!

    LÄS MER >
    Jordgubbar med getost recept

    Jordgubbar med getost

    Getost har en speciell sälta som gifter sig fint med våra svenska solmogna gubbar! Servera antingen som en härlig sallad med smak av sommar eller

    LÄS MER >
    Bougatsa recept

    Bougatsa

    Bougatsa är en klassisk cypriotisk kaka gjord på vaniljkryddad mannagrynskräm och filodeg. En frisk och frasig sommardessert som kan serveras varm eller kall, och gärna

    LÄS MER >