Ugnsbakad kritharaki med oxkött
Ugnsbakad kritharaki med oxkött recept

Ugnsbakad kritharaki med oxkött

En lyxig rätt gjord på högrev som får koka i tomatsås tills köttet blir mört. Serveras med kritharaki som är en grekisk variant av italiensk orzo, en typ av pasta som har formen av riskorn. Används mycket i grytor och pastarisotto.

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Skriv ut & Mejla

Share on print
Share on email

Ingredienser

4-6 Portioner
  • KRITHARAKI

    STRÖ ÖVER

    Innehåller följande Fontana produkter

    Fontana Tomatjuice 1 l

    Tomatjuice

    Läs Mer
    97038 Grilloumi Grekisk Stek-och Grillost 200 g

    Grilloumi Original 200 g

    Läs Mer

    I SAMARBETE MED GASTROFY

    Gör så här

  • fontana_watchCreated with Sketch.

    Start timer

    Laga något gott

    Lammspett med grillat bröd recept

    Lammspett med grillat bröd

    Marinerade lammspett som får grilla sig möra på grillgallret. Servera i pitabröd med krispiga grönsaker eller direkt på tallriken tillsammans med en god sallad och

    LÄS MER >
    Tournedos med sparris recept

    Tournedos med sparris

    Tournedos är mittenbiten eller ”hjärtat” på en oxfilé, ett tjockt och mört kött som man kan steka eller grilla. Här får den sällskap av smörstekt

    LÄS MER >
    Grillad Sheftaliakorv Recept

    Grillad sheftaliakorv

    Sheftalia är en cypriotisk variant på färsspett med mycket kryddor och smak. Ett kul och lite annorlunda inslag på grillgallret som garanterat kommer att imponera.

    LÄS MER >
    Köttbullar Med Saganaki Recept

    Köttbullar med Saganaki

    Ett klassiskt recept på svenska köttbullar med en liten tvist. Vi har nämligen valt att fylla köttbullarna med grekisk saganakiost. Fantastiskt gott och ett lite

    LÄS MER >