
Grillad Halloumi med vattenmelon
En härligt frisk vegetarisk sommarrätt med grillad halloumi och vattenmelon. Dekorera med färska myntablad och ringla rikligt med olivolja över. Välj din favorit ur vårt
Halloumi har verkligen hittat sin plats i det svenska köket. Redan på 80-talet introducerade vi på Fontana den cypriotiska nationalosten. Vi var först i Sverige med Halloumi. Nu äter vi halloumiburgare, steker, grillar och river den goda osten. Prova halloumibugare med Fontana tzatziki och avokado eller mumsa på zucchiniplättar med halloumi som gör plättarna extra krämiga. Det finns så många nyttiga, gröna, goda sätt att avnjuta osten.
Halloumi har verkligen hittat sin plats i det svenska köket. Redan på 80-talet introducerade vi på Fontana den cypriotiska nationalosten. Vi var först i Sverige med Halloumi. Nu äter vi halloumiburgare, steker, grillar och river den goda osten. Prova halloumibugare med Fontana tzatziki och avokado eller mumsa på zucchiniplättar med halloumi som gör plättarna extra krämiga. Det finns så många nyttiga, gröna, goda sätt att avnjuta osten.
En härligt frisk vegetarisk sommarrätt med grillad halloumi och vattenmelon. Dekorera med färska myntablad och ringla rikligt med olivolja över. Välj din favorit ur vårt
Zucchiniplättar med Fontana Halloumi Original som gör plättarna extra goda och krämiga. Ha gärna en klick Fontana tzatziki till. Passar både som smårätt på buffébordet
Flaounes är ett traditionellt påskbröd från Cypern som är så fantastiskt gott att det bakas året om i familjekök och bagerier. Här bjuder vi på
Små söta och fantastiskt goda piroger fyllda med halloumi från Fontanaskafferiet. Passar utmärkt på festbordet eller som eftermiddagsmål. Variera fyllningen och förvandla dessa godingar till
Byt ut köttet i dina piroger mot halloumi! Här bjuder vi på en fantastiskt god vegetarisk variant på klassiska piroger med mycket smak av Grekland.
Fetaostknyten är ett klassiskt inslag i det grekiska köket. De krispiga små filopaketen har fyllts med både halloumi och feta. Grädda strax innan servering så
Stek halloumi i rikligt med smakrik olivolja tillsammans med rosmarinkvistar. Servera osten med ett gott bröd och som suger upp oljan. Här använder vi vår
Ett kul inslag på det svenska julbordet. Här har vi tagit inspiration från en svensk julklassiker och varvat stavar av potatis och aubergine med lammfärs,
Låt halloumi bli den nya söndagssteken eller påskmaten! Här har vi valt att helgrilla osten och smaksätta den med en mynta- och dilldressing. Rätten får
Vissa dagar vill man äta upp hela salladen själv, med halloumi, tahini, ungsrostad sötpotatis och allt. Andra dagar kan man dela. Om du inte vill