Filodeg

Filodeg är lika mångsidig som god. Här bjuder vi på flera recept med den papperstunna filodegen. Testa spröda, varma filodegknyten fyllda med spenat, syrlig fetaost och mjuk Grilloumi. Det är nästan för gott! Du hittar också underbara efterrätter med härliga fyllningar gömda i frasig filodeg. Låt dig inspireras och njut av det spröda fraset.

Filodeg

Filodeg är lika mångsidig som god. Här bjuder vi på flera recept med den papperstunna filodegen. Testa spröda, varma filodegknyten fyllda med spenat, syrlig fetaost och mjuk Grilloumi. Det är nästan för gott! Du hittar också underbara efterrätter med härliga fyllningar gömda i frasig filodeg. Låt dig inspireras och njut av det spröda fraset.

Vårrullar med grilloumi recept

Vårrullar med Grilloumi

Frasiga vårrullar av filodeg fyllda med ugnsbakade grönsaker och Grilloumi. Visst låter det gott? Det är det också. Helst nyfriterade eller direkt från ugnen. Perfekt

LÄS MER >

Spenatpaj – Spenakopita

En grönsakspaj med somriga eftertoner. Vi har valt att använda härligt frasig filodeg istället för klassisk pajdeg. Fetaosten ger spenatröran en härlig sälta. Lika god

LÄS MER >
Köttfärsrullar Recept

Köttfärsrullar

Krispiga filodegsrullar som fyllts med en kryddig nötfärsfyllning. Fantastiskt gott som plockrätt på mezebordet. Kan också serveras som förrätt tillsammans med med tzatziki och en

LÄS MER >
Fetaostknyten Recept

Fetaostknyten

Fetaostknyten är ett klassiskt inslag i det grekiska köket. De krispiga små filopaketen har fyllts med både halloumi och feta. Grädda strax innan servering så

LÄS MER >
Baklava Recept

Baklava

Baklava är en härligt frasig och söt mandel- och nötkaka gjord på filodeg. Varje grekisk familj har sitt eget recept. Här bjuder vi på vårt!

LÄS MER >
Inbakad Fetaost Recept

Inbakad fetaost

Den goda fetaosten vet inga gränser i det grekiska köket. Här bjuder vi på ett lättbakat recept där tunna frasiga filodegsplattor har fyllts med krämig

LÄS MER >
Bougatsa kaka gjord på mannagrynskräm och filodeg Recept

Bougatsa

Bougatsa är en klassisk cypriotisk paj gjord på filodeg och vaniljkryddad mannagrynskräm. Den frasiga desserten kan serveras varm eller kall, gärna med en skopa hemlagad

LÄS MER >

    DU KANSKE OCKSÅ GILLAR...