
Ägghalvor med oliver
En enkel förrätt som du fixar på bara någon minut. Toppa ägghalvorna med solmogna kalamataoliver och ringla lite olivolja över. Härligt gott på buffébordet!
Snabblagad mat behöver inte alls vara ”snabbmat”. Vi är stora fans av snabblagad middag för att få ihop vardagen. Några snabblagade favoriter är grekisk sallad, stekt Grilloumi med oliver, friterad fetaost med avokadosallad och, hör och häpna, tre sorters bakad ost: halloumi, fetaost och saganaki. Även kallad bougiourdi. Snabblagad mat har nästan aldrig smakat godare än när tre sorters ostar smälter samman. Det hör man ju, eller hur!
Snabblagad mat behöver inte alls vara ”snabbmat”. Vi är stora fans av snabblagad middag för att få ihop vardagen. Några snabblagade favoriter är grekisk sallad, stekt Grilloumi med oliver, friterad fetaost med avokadosallad och, hör och häpna, tre sorters bakad ost: halloumi, fetaost och saganaki. Även kallad bougiourdi. Snabblagad mat har nästan aldrig smakat godare än när tre sorters ostar smälter samman. Det hör man ju, eller hur!
En enkel förrätt som du fixar på bara någon minut. Toppa ägghalvorna med solmogna kalamataoliver och ringla lite olivolja över. Härligt gott på buffébordet!
Ett enkelt recept på stekt fetaost med sesamfröskal. Sesamfröna ger osten en lite nötigare smak. Serveras varm och med några droppar honung. Perfekt som förrätt
En enkel och snabb chilimarinerad pasta som toppas med riven halloumi och några droppar olivolja. Gott och mättande på bara ett par minuter!
Detta är en fräsch och somrig röra som passar bra till grillat eller att doppa ett gott bröd i.
Pastasallad med härliga smaker från medelhavet. En lite matigare variant på en traditionell grekisk sallad. Perfekt att ta med sig på utflykten. Servera gärna med
Bulgursallad – Perfekt att byta ut ditt vanliga ris mot! Bulgur är durumvete som påminner lite om couscous men har grövre korn. Fantastiskt gott i
Denna enkla kallrörda pizzasås får en härligt mustig smak av de soltorkade tomaterna. En perfekt sås till våra pizzabottnar när man vill laga någonting snabbt
Använd våra pizzabottnar och gör pitabröd. Med oregano och olivolja smakar det precis som pitabrödet man äter i Grekland.
Tomatsallad som är ett perfekt tillbehör till middagen. Eller servera den som en lättare lunch ihop med ett gott bröd och tzatziki.
En grekisk twist på en kär svensk klassiker. Här har laxen fyllts med dadlar och täcks med smulad getost och pinjenötter. Ger fiskrätten en helt