
Grillat grönt med tahini
Grilla några grönsaker och ringla en god röra över! Här tog vi kål och tahini, men det mesta blir gott.
Himmelska röror! Röror är pricken över i:et, grädden på moset, guldkanten på tallriken. Röror gör helt enkelt den goda maten ännu godare. Vispad fetaoströra, tzatziki, hummus och fava är fantastiska röror och vi delar mer än gärna med oss av våra recept. Vi vågar påstå att vi är något av experter på röror, men så är vi ju också greker – de solmogna rörornas förlovade land. Men var är recepten, undrar du? De är här! Och vi lovar det kommer bli rörande gott.
Himmelska röror! Röror är pricken över i:et, grädden på moset, guldkanten på tallriken. Röror gör helt enkelt den goda maten ännu godare. Vispad fetaoströra, tzatziki, hummus och fava är fantastiska röror och vi delar mer än gärna med oss av våra recept. Vi vågar påstå att vi är något av experter på röror, men så är vi ju också greker – de solmogna rörornas förlovade land. Men var är recepten, undrar du? De är här! Och vi lovar det kommer bli rörande gott.

Grilla några grönsaker och ringla en god röra över! Här tog vi kål och tahini, men det mesta blir gott.

Med ett par goda röror blir rostad sötpotatis ett härligt tillbehör, antingen till drinken eller maten.

Serveras varm som mezedes tillsammans med ett gott bröd och rött vin eller ouzo. Perfekt att dela med goda vänner!

En klick hummus med jalapeño ger ugnsbakad blomkål het streetfoodkänsla. Samla allt i våra mjuka, vikta bröd. Låt blomkålen få ordentligt med färg och snåla

Ta en matig, jättegod falafelwrap eller två när det kurrar i magen. Allra godast blir den om du slänger ihop en rödkålssallad och toppar med

Krispiga och gyllene Halloumifries med en smakrik chili- och paprikadipp är perfekta för både fredagsmyset och middagsbjudningen. Kombinationen av salt halloumi och söt-stark dipp är

Denna vispade feta-dipp med tranbärskompott och pistagenötter är rörornas Rolls Royce. Kombinationen av syrlig och salt feta, sötsyrliga tranbär och krispiga nötter bjuder på en

Nybakat bröd och olivolja är ett måste på varje grekiskt matbord. Extra festlig och smakrik blir den om du blandar i soltorkade tomater, rostad mandel,

Hetta, salt, sötma – och massor av ost! Det här jalapeño-dippen bjuder på en explosion av smaker. Supergod att doppa nybakat bröd i. Perfekt aptitretare

Oliver och fetaost älskar varandra. Här möts goda grekiska kvalitetsoliver i en marinad av olivolja, chiliflakes, oregano, persilja, vitlök och apelsin. Servera med en bakad