
Bearnaisedipp med grekisk yoghurt
Bearnaise på grekiskt vis! Vår är gjord på krämig grekisk yoghurt som ger dippen en lite syrligare dimension. Smakar lika fint till varma kötträtter som
En förrätt kan vara lika enkel som genialisk. Det går fort att fixa en härligt god olivdipp med smak av vitlök och jalapeños till chipsen. Lika snabbt gör du langos på halloumi, toppade med färska räkor. Variationen av förrätter är oändlig och en förrätt kan enkelt gå från småplock till riktigt matig. Ett par lyxiga bitar löjromspizza med Grilloumi gör vilken fest som helst. Du hittar både inspiration och recept här.
En förrätt kan vara lika enkel som genialisk. Det går fort att fixa en härligt god olivdipp med smak av vitlök och jalapeños till chipsen. Lika snabbt gör du langos på halloumi, toppade med färska räkor. Variationen av förrätter är oändlig och en förrätt kan enkelt gå från småplock till riktigt matig. Ett par lyxiga bitar löjromspizza med Grilloumi gör vilken fest som helst. Du hittar både inspiration och recept här.
Bearnaise på grekiskt vis! Vår är gjord på krämig grekisk yoghurt som ger dippen en lite syrligare dimension. Smakar lika fint till varma kötträtter som
Grönkålschips är ju otroligt gott. Det är också enkelt att göra själv genom att ugnsrosta grönkålen på låg värme och sedan toppa den med olivolja
Skagenröra med smak av pepparrot som vi serverar på en toast som vi stek i olivolja. Detta blir jättegott och passar otroligt bra till skagenröran.
Ni kanske känner till keftedes – den grekiska släktingen till svenska köttbullar eller turkisk köfte. Kryddiga och goda serveras de oftast som mezedes eller som
Dessa goda munsbitar av filodeg är fyllda med smulad fetaost blandad med timjan, mynta, paprika och muskotnöt. Efter gräddning i ugnen toppas knytena med en
Har du inte provat at göra de här än så är det dags nu! Så goda som tilltugg, servera som tacos eller i en sallad.
Grekisk sallad med fetaost och oliver kan vara ett smakrikt tillbehör eller en egen liten rätt med bröd. Välj gärna en olivolja med karaktär.
Inget går upp mot en grekisk sallad en varm sommardag. Men vi äter den gärna resten av året också. Tänk bara på att använda riktigt
Stek halloumi i rikligt med smakrik olivolja tillsammans med rosmarinkvistar. Servera osten med ett gott bröd och som suger upp oljan. Här använder vi vår
Halkidikioliver är goda i sig själva, men prova att marinera oliverna i citron och olivolja så får du ett helt nytt tillbehör. Fräscht, friskt och