
Ugnsbakad kritharaki med oxkött
En lyxig rätt gjord på högrev som får koka i tomatsås tills köttet blir mört. Serveras med kritharaki som är en grekisk variant av italiensk
Om vi säger grekisk mat vad säger du då? Mums, tror vi. Det är i alla fall vad vi själva säger. Det går ju inte annat än att älska! Lyssna bara på det här: vispad fetaost med honung, krispig tzatziki till grillat, friterade calamares med några droppar citron och spenakopita (frasig spenatpaj), friterad zucchini, fetaostknyten, Grilloumi med honung, massor av goda oliver och finfin olivolja. Det bästa med grekisk mat är man inte krånglar till den utan låter den goda råvaran få vara i fokus. Det finns också så många goda recept att bjuda på. Själva tänker vi laga inbakad fetaost som förrätt till dagens middag. Och rätt gissat, du hittar recept här.
Om vi säger grekisk mat vad säger du då? Mums, tror vi. Det är i alla fall vad vi själva säger. Det går ju inte annat än att älska! Lyssna bara på det här: vispad fetaost med honung, krispig tzatziki till grillat, friterade calamares med några droppar citron och spenakopita (frasig spenatpaj), friterad zucchini, fetaostknyten, Grilloumi med honung, massor av goda oliver och finfin olivolja. Det bästa med grekisk mat är man inte krånglar till den utan låter den goda råvaran få vara i fokus. Det finns också så många goda recept att bjuda på. Själva tänker vi laga inbakad fetaost som förrätt till dagens middag. Och rätt gissat, du hittar recept här.
En lyxig rätt gjord på högrev som får koka i tomatsås tills köttet blir mört. Serveras med kritharaki som är en grekisk variant av italiensk
Den här potatissalladen kan du gärna göra med färskpotatis. Passar lika bra till grillat som på buffébordet
Den här potatisen går även jättebra att göra med färskpotatis. Ett passande tillbehör till sommarens grillmiddagar.
Serveras som en liten aptitretare i väntan på huvudrätten.
En variant med vattenmelon och fetaost som vi har byggt på höjden. Använde de grönsaker du har hemma och låt bara fantasin begränsa dig. Här
Här har vi en lite annorlunda variant på tzatziki. Passar bra till grillat eller som en vanlig traditionell tzatziki med lite bröd.
Laga en god äggröra med härliga grekiska smaker. Passar både till frukost och lunch.
Sött, salt och krämigt. Vispad fetaost är ett fantastiskt gott tillbehör till grillat. Men även väldigt gott att doppa bröd i. Här i en kombination