
Halloumilasagne med spenat och basilika
Halloumilasagne är en riktigt god vegetarisk variant på lasagne där vi ersatt den traditionella bechamelsåsen med halloumi. Den tillför en härlig sälta och lite tuggmotstånd.
Om vi säger grekisk mat vad säger du då? Mums, tror vi. Det är i alla fall vad vi själva säger. Det går ju inte annat än att älska! Lyssna bara på det här: vispad fetaost med honung, krispig tzatziki till grillat, friterade calamares med några droppar citron och spenakopita (frasig spenatpaj), friterad zucchini, fetaostknyten, Grilloumi med honung, massor av goda oliver och finfin olivolja. Det bästa med grekisk mat är man inte krånglar till den utan låter den goda råvaran få vara i fokus. Det finns också så många goda recept att bjuda på. Själva tänker vi laga inbakad fetaost som förrätt till dagens middag. Och rätt gissat, du hittar recept här.
Om vi säger grekisk mat vad säger du då? Mums, tror vi. Det är i alla fall vad vi själva säger. Det går ju inte annat än att älska! Lyssna bara på det här: vispad fetaost med honung, krispig tzatziki till grillat, friterade calamares med några droppar citron och spenakopita (frasig spenatpaj), friterad zucchini, fetaostknyten, Grilloumi med honung, massor av goda oliver och finfin olivolja. Det bästa med grekisk mat är man inte krånglar till den utan låter den goda råvaran få vara i fokus. Det finns också så många goda recept att bjuda på. Själva tänker vi laga inbakad fetaost som förrätt till dagens middag. Och rätt gissat, du hittar recept här.
Halloumilasagne är en riktigt god vegetarisk variant på lasagne där vi ersatt den traditionella bechamelsåsen med halloumi. Den tillför en härlig sälta och lite tuggmotstånd.
Kyckling i ugn med härliga grekiska smaker. Potatis och kyckling tillagas ihop i samma form och får otroligt goda smaker från citron, lagerblad, oregano och
Bläckfisk är en härligt mjuk upplevelse bara den får koka tillräckligt länge. En marinad av god olivolja och vinäger ger bläckfisken både mer smak och
Ni kanske känner till keftedes – den grekiska släktingen till svenska köttbullar eller turkisk köfte. Kryddiga och goda serveras de oftast som mezedes eller som
Tomatsallad som är ett perfekt tillbehör till middagen. Eller servera den som en lättare lunch ihop med ett gott bröd och tzatziki.
Inget går upp mot en grekisk sallad en varm sommardag. Men vi äter den gärna resten av året också. Tänk bara på att använda riktigt
Grekisk sallad med fetaost och oliver kan vara ett smakrikt tillbehör eller en egen liten rätt med bröd. Välj gärna en olivolja med karaktär.
Halkidikioliver är goda i sig själva, men prova att marinera oliverna i citron och olivolja så får du ett helt nytt tillbehör. Fräscht, friskt och
Serveras varm som mezedes tillsammans med ett gott bröd och rött vin eller ouzo. Perfekt att dela med goda vänner!
Riv din halloumi! Här har vi blandat ner riven halloumi i en krämig och precis lagom het pastavariant av risotto. Osten tillför fin sälta och