Olivolja med chili och oregano
Het och smakrik olivolja med chili och oregano att doppa brödet i. Gott att ringla över allt från pasta och röror till sallad. Variera oljan
Kära smårätter! Trots att ni är små gör ni stort intryck på oss. När vi plockar fram er smårätter känns det genast som fest. Ni dyker upp som tapas, småplock eller som något litet före maten. Eller som något vid sidan av huvudrätten. Som de greker vi är har vi smårätter i blodet.
Ett recept vi ofta lagar är kronärtskocksröra med citron och saganakiost. Ett annat är soltorkad tomatsalsa på rostat bröd och inbakad fetaost. Smårätter vi älskar er. Recept och inspiration på smårätter har vi samlat här.
Kära smårätter! Trots att ni är små gör ni stort intryck på oss. När vi plockar fram er smårätter känns det genast som fest. Ni dyker upp som tapas, småplock eller som något litet före maten. Eller som något vid sidan av huvudrätten. Som de greker vi är har vi smårätter i blodet.
Ett recept vi ofta lagar är kronärtskocksröra med citron och saganakiost. Ett annat är soltorkad tomatsalsa på rostat bröd och inbakad fetaost. Smårätter vi älskar er. Recept och inspiration på smårätter har vi samlat här.
Het och smakrik olivolja med chili och oregano att doppa brödet i. Gott att ringla över allt från pasta och röror till sallad. Variera oljan
Olivolja lyfter alla smaker. Om du kryddar den med örter, chili eller olika kryddblandningar lyfter den både kryddan och det du ringlar den över. Prova
Så här ska grekisk fava ätas! Har man en gång njutit ljummen fava med karamelliserad lök och kapris är man fast. Den milda ärtröran är
Använd våra pizzabottnar och gör pitabröd. Med oregano och olivolja smakar det precis som pitabrödet man äter i Grekland.
En variant på den grekiska klassikern Spinakopita – spenat och fetaostpaj, fast i miniformat. Oemotståndliga på buffébordet eller som liten och frasig förrätt.
Krispiga filodegsrullar som fyllts med en kryddig nötfärsfyllning. Fantastiskt gott som plockrätt på mezebordet. Kan också serveras som förrätt tillsammans med med tzatziki och en
Med riktigt bra råvaror behöver man inte krångla till det. En lättpanerad grilloumi, stekt i olivolja, kan serveras som både förrätt och tilltugg med endast
En enkel förrätt som du fixar på bara någon minut. Toppa ägghalvorna med solmogna kalamataoliver och ringla lite olivolja över. Härligt gott på buffébordet!
Det här passar utmärkt som tilltugg före middagen. Grilla eller tillaga i ugnen.
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © 2023 Fontana
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA