
Grilloumibowl med sötpotatis
Sötpotatis är en av Grilloumins bästa smakkompisar. Låt den bli mjuk och mysig i ugnen medan du rostar nötter och repar myntablad. Lägg till grönkål
Snabblagad mat behöver inte alls vara ”snabbmat”. Vi är stora fans av snabblagad middag för att få ihop vardagen. Några snabblagade favoriter är grekisk sallad, stekt Grilloumi med oliver, friterad fetaost med avokadosallad och, hör och häpna, tre sorters bakad ost: halloumi, fetaost och saganaki. Även kallad bougiourdi. Snabblagad mat har nästan aldrig smakat godare än när tre sorters ostar smälter samman. Det hör man ju, eller hur!
Snabblagad mat behöver inte alls vara ”snabbmat”. Vi är stora fans av snabblagad middag för att få ihop vardagen. Några snabblagade favoriter är grekisk sallad, stekt Grilloumi med oliver, friterad fetaost med avokadosallad och, hör och häpna, tre sorters bakad ost: halloumi, fetaost och saganaki. Även kallad bougiourdi. Snabblagad mat har nästan aldrig smakat godare än när tre sorters ostar smälter samman. Det hör man ju, eller hur!
Sötpotatis är en av Grilloumins bästa smakkompisar. Låt den bli mjuk och mysig i ugnen medan du rostar nötter och repar myntablad. Lägg till grönkål
Efter julbordet är det alltid något kvar. Men med överbliven brysselkål, granatäpple, fikon, fetaost och grekisk yoghurt samt lite mynta kan du göra en riktigt
Med honung, chili och za’atar blir dippen av feta och ricotta ett härligt hett och syrligt tillbehör. Njut den som den är med ett gott
Olivolja lyfter alla smaker. Om du kryddar den med örter, chili eller olika kryddblandningar lyfter den både kryddan och det du ringlar den över. Prova
Samla grekiska godsaker på en toast och vips har du en förrätt, ett mellanmål eller en perfekt macka till soppan. Kombinationen feta, tomat och tzatziki
En härligt läskande melonsallad säger ingen nej till i sommar. Här får den sällskap av grillad halloumi, krispiga pinjenötter och lime. Ju mognare melon desto
Het och smakrik olivolja med chili och oregano att doppa brödet i. Gott att ringla över allt från pasta och röror till sallad. Variera oljan
Olivolja och vitlök gör mangolden helt oemotståndlig. Perfekt tillbehör till exempelvis fisk och kyckling. Glöm inte citronen på slutet!
Våra stenugnsbakade pizzabottnar funkar jättebra som flatbread, här med blomkålspuré och Grilloumi. Kryddblandningen za’atar har sina rötter i Mellanöstern och ger en smak av sesam,
Hummus på mackan gör en vanlig fralla till ett rejält mellanmål. Toppa med vår färdigstrimlade soltorkade tomat och några rucolablad. Närmar det sig lunch passar