
Spenatpaj – Spenakopita
En grönsakspaj med somriga eftertoner. Vi har valt att använda härligt frasig filodeg istället för klassisk pajdeg. Fetaosten ger spenatröran en härlig sälta. Lika god
Ikväll blir det vegetariskt (och förmodligen imorgon med)! Det finns så många bra vegetariska recept att varken dagar eller måltider räcker till. Att vi bör äta mer vegetariskt vet vi alla. Här har vi samlat massor av goda vegetariska recept. Vad sägs till om bakad fetaostsallad, bakad blomkål- och halloumipanna och Grilloumi Tikka Masala? Detta och mer hittar du här!
Ikväll blir det vegetariskt (och förmodligen imorgon med)! Det finns så många bra vegetariska recept att varken dagar eller måltider räcker till. Att vi bör äta mer vegetariskt vet vi alla. Här har vi samlat massor av goda vegetariska recept. Vad sägs till om bakad fetaostsallad, bakad blomkål- och halloumipanna och Grilloumi Tikka Masala? Detta och mer hittar du här!
En grönsakspaj med somriga eftertoner. Vi har valt att använda härligt frasig filodeg istället för klassisk pajdeg. Fetaosten ger spenatröran en härlig sälta. Lika god
Saganaki är grekisk får- och getost som produceras på ön Lesvos. Ett populärt sätt att äta Saganaki är genom att helt enkelt steka några skivor
Svensk kantarellmacka med grekiska förtoner! Vad kan vara godare än en skiva gott bröd med smörstekta kantareller? Här får den klassiska svampmackan i alla fall
Tzatziki är en klassisk grekisk yoghurtsås med gurka och vitlök. Den världsberömda röran är numera en självklar del av det svenska köket. Njut den till
En superfräsch och supergod sallad med smörstekt halloumi, avocado och granatäpple. Sötman i granatäpplekärnorna gifter sig fint med halloumins sälta och tillsammans skapar en rätt
En enkel och fantastiskt god paj med Fontana fetaost. Pajskalet är bakat med äkta grekisk yoghurt som ger ett extra saftigt resultat. Vill du spara
En enkel och snabb chilimarinerad pasta som toppas med riven halloumi och några droppar olivolja. Gott och mättande på bara ett par minuter!
En tomatsalsa med smak av sommar! Den här har vi gjort med soltorkade tomater från Fontanaskafferiet och kryddat rejält med basilika, gräslök och chiliflakes. Trickset
En härligt fräsch rödbetssallad som här får sällskap av både fetaost och quinoa. Kom ihåg att skölja ur quinoan ordentligt innan den kokas. Och var
Vinterns vegorätt nummer ett är saffransfriterad blomkål med pepparsås. Buketterna doppas i saffranssmet och friteras gyllenbruna. Dippa i frisk yoghurtsås med paprikapulver. Passar perfekt på