
Magiritsa – soppa med kyckling och avgolemono
En mättande soppa med smak av kryddgrönt, citron och kyckling. Magiritsa är ett självklart inslag på det grekiska påskbordet, en traditionell soppa som äts under
En mättande soppa med smak av kryddgrönt, citron och kyckling. Magiritsa är ett självklart inslag på det grekiska påskbordet, en traditionell soppa som äts under
En mjuk aubergine med tomat som fått stå ett tag i ugnen är gott i sig. Med sältan från en mild ost, syran från lime
Sea bream är en slags abborre som tillagas mycket inom det grekisk-cypriotiska köket. Här har vi valt att servera den med citron- och olivoljemarinerade black
Små söta och fantastiskt goda piroger fyllda med halloumi från Fontanaskafferiet. Passar utmärkt på festbordet eller som eftermiddagsmål. Variera fyllningen och förvandla dessa godingar till
När vi först skulle sa att vi skulle göra en ”julskinka”-grilloumi trodde först alla att vi var galna. Men så testade vi och det blev
Ett kul inslag på det svenska julbordet. Här har vi tagit inspiration från en svensk julklassiker och varvat stavar av potatis och aubergine med lammfärs,
Ännu en vegetarisk favorit från det grekiska köket! Ugnsbakade kikärtor med feta och våra soltorkade tomater. Här har vi kryddat kikärtsgratängen med både dill och
Halloumi är så gott att det oftast inte behövs mer än några skivor bröd och en riktigt god olivolja från Fontanas familjeskafferi för att njuta
Halloumi är en oändligt variationsrik ost som passar utmärkt i sallader, grillspett och inte minst riktigt goda toasts! Här får den sällskap av grekisk peperoni
Vill du ha finfina erbjudanden? Eller veta när nya produkter lanseras? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste från medelhavsköket.
Tack för att du väljer Fontanas produkter! Detta är maten jag har vuxit upp med och jag hoppas att den ska få leva vidare i ditt kök.
LOIZOS PAPADOPOULOS
Copyright © Fontana
Box 43, Studiovägen 6
135 21 Tyreso
RECEPT
Produkter
HITTA OSS PÅ
BRA ATT VETA
SEKRETESS
OM FONTANA