
Spenatknyten med feta och Grilloumi
Spröda, varma filodegsknyten fyllda av syrlig fetaost, mjuk Grilloumi, spenat och örter. Perfekt till drinken eller som en av många rätter på middagsbordet. Skulle det
Filodeg är lika mångsidig som god. Här bjuder vi på flera recept med den papperstunna filodegen. Testa spröda, varma filodegknyten fyllda med spenat, syrlig fetaost och mjuk Grilloumi. Det är nästan för gott! Du hittar också underbara efterrätter med härliga fyllningar gömda i frasig filodeg. Låt dig inspireras och njut av det spröda fraset.
Filodeg är lika mångsidig som god. Här bjuder vi på flera recept med den papperstunna filodegen. Testa spröda, varma filodegknyten fyllda med spenat, syrlig fetaost och mjuk Grilloumi. Det är nästan för gott! Du hittar också underbara efterrätter med härliga fyllningar gömda i frasig filodeg. Låt dig inspireras och njut av det spröda fraset.
Spröda, varma filodegsknyten fyllda av syrlig fetaost, mjuk Grilloumi, spenat och örter. Perfekt till drinken eller som en av många rätter på middagsbordet. Skulle det
Frasiga vårrullar av filodeg fyllda med ugnsbakade grönsaker och Grilloumi. Visst låter det gott? Det är det också. Helst nyfriterade eller direkt från ugnen. Perfekt
En grönsakspaj med somriga eftertoner. Vi har valt att använda härligt frasig filodeg istället för klassisk pajdeg. Fetaosten ger spenatröran en härlig sälta. Lika god
Krispiga filodegsrullar som fyllts med en kryddig nötfärsfyllning. Fantastiskt gott som plockrätt på mezebordet. Kan också serveras som förrätt tillsammans med med tzatziki och en
Fetaostknyten är ett klassiskt inslag i det grekiska köket. De krispiga små filopaketen har fyllts med både halloumi och feta. Grädda strax innan servering så
Baklava är en härligt frasig och söt mandel- och nötkaka gjord på filodeg. Varje grekisk familj har sitt eget recept. Här bjuder vi på vårt!
Den goda fetaosten vet inga gränser i det grekiska köket. Här bjuder vi på ett lättbakat recept där tunna frasiga filodegsplattor har fyllts med krämig
Bougatsa är en klassisk cypriotisk paj gjord på filodeg och vaniljkryddad mannagrynskräm. Den frasiga desserten kan serveras varm eller kall, gärna med en skopa hemlagad
En variant pÃ¥ den grekiska klassikern Spinakopita – spenat och fetaostpaj, fast i miniformat. OemotstÃ¥ndliga pÃ¥ buffébordet eller som liten och frasig förrätt.
Dessa goda munsbitar av filodeg är fyllda med smulad fetaost blandad med timjan, mynta, paprika och muskotnöt. Efter gräddning i ugnen toppas knytena med en