
Mousserade drink med frysta druvor
Den här drinken har vi gjort på vår druvjuice. Prova att frysa in vindruvor och använd dem som is.
Jul och mat hör ihop. Alla har sina favoriter som bara måste vara på julbordet. Vi tycker inte att det blir någon jul utan köttbullar på julbordet. Och det är inte vilka köttbullar som helst utan Maros julköttbullar. De är ovanligt goda, men så har de också lite Grilloumi i mitten. Extra goda, extra saftiga! Klart att vi vill dela med oss av det till dig. Så att även du i framtiden kan säga att det inte blir någon jul utan köttbullar på bordet, och du vet vems köttbullar… Här hittar du recept och inspiration för en godare jul.
Jul och mat hör ihop. Alla har sina favoriter som bara måste vara på julbordet. Vi tycker inte att det blir någon jul utan köttbullar på julbordet. Och det är inte vilka köttbullar som helst utan Maros julköttbullar. De är ovanligt goda, men så har de också lite Grilloumi i mitten. Extra goda, extra saftiga! Klart att vi vill dela med oss av det till dig. Så att även du i framtiden kan säga att det inte blir någon jul utan köttbullar på bordet, och du vet vems köttbullar… Här hittar du recept och inspiration för en godare jul.
Den här drinken har vi gjort på vår druvjuice. Prova att frysa in vindruvor och använd dem som is.
Pizza med julskinka och svartkål är ett utmärkt sätt att ta vara på resterna från julbordet. Här har vi toppat pizzan med saganakiost från Fontanas
Pizza med julskinka är ett utmärkt sätt att ta vara på resterna från julbordet. Här har vi toppat pizzan med pizzaoliver och saganakiost från Fontanas
En grekisk-fransk fusionsrätt med en touch av svensk jultradition! Ut med skinkan och in med kalkonen i år. Eller kanske bjuda på både skinka och
Brysselkål har en lite strävare smak som här mildras av sirapen och generösa flagor av gräddig saganakiost. Ett enkelt recept som gärna får serveras på
Tzatziki är en klassisk yoghurtsås som används till det mesta inom grekisk matlagning. Numera är den världsberömda tztazikin också ett populärt inslag i det svenska
Kalkon hör till en av huvudrätterna på många julbord. Här har vi valt att fylla denna magra men smakrika fågel med örter och fetaost. Lär
Kourabiedes är klassiska småkakor från Grekland med mycket smör och en stänk cognac eller Metaxa. Vill du baka till barnen kan du förstås undvika spriten
Kanelkryddade bollar med snällost, fikon och choklad. Fantastiskt gott till julens dessertbord men också på den festliga ostbrickan. Ett par droppar rom eller cognac förvandlar
Baklava är en härligt frasig och söt mandel- och nötkaka gjord på filodeg. Varje grekisk familj har sitt eget recept. Här bjuder vi på vårt!